Ermin Zec jednostavno ne može bez Želje

Došao je pružiti podršku

Ermin Zec jednostavno ne može bez Želje

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec jedno je od poznatih lica koje prisustvuje prijateljskom duelu Željezničara i Tuzla Cityja. Zec je veliki navijač Plavih s Grbavice i to je i danas pokazao jer je na štakama stigao na Grbavicu.

Ermin Zec nosio je dres FK Željezničar u finišu karijere. Tri godine je ovaj 35-godišnjak proveo na Grbavici, ali brojne povrede su ga spriječile da pokaže sav svoj raskošan talenat.

Poznato je kako je Zec veliki navijač Želje. To je dokazao i danas kada je usprkost težoj povredi koju je doživio došao na Grbavicu kako bi gledao svoj bivši klub.

Zec je nastradao na jednom turniru u Bugojnu. Otišla mu je tetiva pa je prinuđen određeni period provesti na štakama.

To ga nije spriječilo da dođe na utakmicu. Dokaz je to koliko Ermin voli Željezničar u čijem je dresu odigrao 57 utakmica uz učinak od 12 pogodaka i 10 asistencija.

Oglasi

Često je iskusni fudbaler znao doći i među one vatrene navijače sarajevskog velikana i nikada nije krio za koga navija.

Iza sebe ovaj 35-godišnji napadač ima izuzetno bogatu karijeru. Počeo ju je u Iskri iz Bugojna, a zatim je uslijedio evropski put u Turskoj, Azrebejdžanu i Turskoj.

Igrao je Zec za Šibenik, Genčlerbirligi, Gabalu, Karabukspor, Balikesirspor, Gaziantep i HNK Rijeku, te je bio omiljen saigrač u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 10 puta i postigao je jedan pogodak.

Treba napomenuti da utakmici na Grbavici prisustvuju bivši igrači Plavih Zajko Zeba, Srđan Stanić, Nermin Jamak i legendarni Mehmed Baždarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ceka covjek PRAVOSNAZNU..duzni mu skoro 200000 KM..
0 0
domy
Ne znam što se nama žalite, pa nismo mu.krivi što navija za Želju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi