Simić postaje novi Plemić?

Pod Bijeli brijeg dolazi veliko pojačanje: Bivši igrač Milana nova akvizicija Zrinjskog!? · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Krunoslava Rendulića brinu povrede stopera Jakovljevića i Magdića pred mečeve u Ligi prvaka, no čelni ljudi Zrinjskog rade sve na dovođenju novog stopera. Kako smo uspjeli saznati, u Mostar bi moglo stići veliko ime za naše okvire.

Mostarski Zrinjski za osam dana očekuje prva utakmica u prvom pretkolu Lige prvaka protiv armenskog Urartua, a za utakmicu u Armeniji upitno je nekoliko igrača.

Među povrijeđenima nalaze se i dva stopera, Jakovljević i Magdić, a sada bi u defanzivnu liniju prvaka Bosne i Hercegovine moglo stići veliko pojačanje.

Naime, na radaru čelnika Zrinjskog nalazi se Stefan Simić, fudbaler porijeklom iz Hrvatske koji je izabrao da nastupa za reprezentaciju Češke i za koju je odigrao dvije utakmice.

Trenutno je slobodan igrač, a posljednje četiri godine proveo je kao član splitskog Hajduka i na 77 nastupa u HNL postigao je tri pogotka i dodao jednu asistenciju. 

Igrač rođen u Pragu dijete je tamošnje Slavije iz koje je 2012. godine otišao u Genou. U juniorskoj konkurenciji Milan ga je doveo za čak 10 miliona eura. 

Međutim, u Milanu se nije mnogo naigrao. Do 2019. godine igrao je na posudbama u Vareseu, Mouscronu, Crotoneu i Frosinoneu prije no što je 2019. godine u besplatnom transferu stigao na Poljud. 

Iako je dugo bio član Milana, za prvi tim je odigrao tek jednu utakmicu i to 2018. godine u Evropskoj ligi u pobjedi protiv luksemburškog Dudelangea 5:2 i za 90 minuta provedenih na terenu dobio je žuti karton.

Vidjet ćemo da li će zaista doći u Zrinjski, no ako dođe trebao bi predstavljati veliko pojačanje i ne bi se vodio kao stranac jer pored češkog posjeduje i hrvatski pasoš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je vjerovatno prvi klub u Bosni i Hercegovini od kojeg se zaista očekuje plasman u grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja, a dovođenjem ovakvih igrača te ambicije su još opravdanije.

Podsjetimo, ako bude bolji od Urartua, Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz dvomeča Slovan - Swift, a ako ispadne onda će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv poraženog iz dvomeča Farul Constanta - Sheriff Tiraspol. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.