Problemi za Zrinjski pred nastupe u Ligi prvaka

Povrede igrača

Problemi za Zrinjski pred nastupe u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Bh. prvak Zrinjski za devet dana počinje nastup u Ligi prvaka prvom utakmicom protiv Urartua, no trenutno se suočava s povredama bitnih igrača što nikako nije dobro po Krunoslava Rendulića, trenera mostarskog tima.

Od bh. predstavnika u Evropi prvi će na teren prvak Zrinjski i to 11. jula kada gostuje kod Urartua u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka.

Očekuje se da konačno jedan bh. tim izbaci nekog u Ligi prvaka, a Zrinjskom bi prolazak u drugo pretkolo uveliko otvorilo vrata plasmana u grupnu fazu, ako ništa Konferencijske lige.

Međutim, nakon odrađenih priprema u Svetom Martinu na Muri, stručni štab Plemića mogu brinuti povrede nekih bitnih igrača.

"Pripreme u Svetom Martinu na Muri su prošle jako dobro. Odigrali smo tri utakmice, a ono što nije bilo dobro su neke pojedinačne povrede igrača koji su nosioci igre. Neće im trebati predugo da se vrate, ali, po svemu sudeći, neće konkurisati za početak u Evropi", istakao je pomoćni trener u stručnom štabu Zrinjskog, Saša Sabljak.

Povrijeđeni su Ivan Jukić, Slobodan Jakovljević i Marin Magdić koji bi na kraju mogao završiti i na operaciji.

Oglasi

"Dosta su se dobro prilagodili na ekipu, a nekima sigurno treba još neko vrijeme da dođu na nivo zahtjeva koji se traže i lige koja se igra. Pogotovo evropskih utakmica. Neki se vraćaju iz povreda i nisu igrali u kontinuitetu u prošloj sezoni", rekao je o novim igračima u redovima Plemića. 

"Polako se vraćaju. Mladi Berbić se uključuje, ali još ne s timom, kao ni Marić. Jukić i Jakovljević rade po programu i terapijama ono što mogu. Nisu na terenu. Golman Marić se već vratio i to veseli. Magdić ima problema sa zglobom i to je najteža povreda koju imamo. Možda će morati i na operaciju", istakao je još Sabljak o povrijeđenim igračima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, ako Zrinjski prođe u drugo pretkolo očekuje ga bolji iz dvomeča Slovan - Swift, a ako ispadne evropsku avanturu nastavit će u drugom pretkolu Konferencijske lige protiv poraženog iz dvomeča Farul - Sheriff.

Na pripremama do sada Zrinjski je poražen od Mure s 1:0, dok je savladao Varaždin 3:1 i zagrebačku Lokomotivu s 3:0. Do meča s Urartuom odigrat će još utakmicu s Posušjem. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Memija stopera Marin ljevi bek i to je to uvijek ima riješenja
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti