Prvi mostarski derbi Pod Bijelim Brijegom već na samom startu sezone

Održan žrijeb parova za novu sezonu Premijer lige

Prvi mostarski derbi Pod Bijelim Brijegom već na samom startu sezone

Samir Mlaćo

I mostarski premijerligaši HŠK Zrinjski i FK Velež imaju velika očekivanja od nove sezone Premijer lige.

Danas je u prostorijama Saveza održan žrijeb parova, a prvi mostarski derbi će biti odigran već u trećem kolu i to na stadionu Pod Bijelim Brijegom 12. augusta ove godine.

'Domaćin' će biti HŠK Zrinjski.

HŠK Zrinjski je proteklu sezonu završio sa duplom krunom i Plemići to žele ponoviti, dok je Velež ostao bez Evrope. Rođeni su bili u borbi za Evropu u prvenstvu do samog kraja, dok su u finalu Kupa poraženi upravo od Zrinjskog u 'velikom' finalu u Zenici.

Oba tima nadaju se uspješnim sezonama, a sigurno da će međusobni mečevi privući mnogo pažnje.

Oglasi

U prvom kolu nove sezone Premijer lige sastaju se:

FK Velež - FK Zvijezda 09

NK GOŠK - FK Tuzla City

HŠK Zrinjski - HŠK Posušje

NK Široki Brijeg - FK Borac

Oglasi

FK Sarajevo - FK Sloga Doboj

FK Željezničar - FK Igman Konjic

U novoj sezoni ćemo i sa određenim promjenama u pravilima.

Naime, Izvršni odbor NS/FS BiH je ranije usvojio odluku o izmjenama i dopunama Propozicija takmičenja Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, 2023/24.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom odlukom se smanjuje broj stranih igrača sa pravom nastupa na premijerligaškim utakmicama, sa pet na tri igrača koja će biti navedena u zapisniku utakmice, s tim što klub ima pravo registrovati i više igrača stranih državljana. Pod terminom „strani igrač“ se ne podrazumijevaju igrači sa prostora bivše SFRJ (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija).

Obaveze klubova u vezi sa registracijom igrača stranih državljana ostaju nepromijenjene. Klubovi moraju provesti sve zakonske procedure u vezi utvrđivanja radno pravnog statusa stranih državljana u Bosni i Hercegovini, kao i odredbama člana 18. Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača NS/FS BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Forza Rodjeni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti