Poznati svi datumi za odigravanje mečeva nove sezone Premijer lige i Kupa BiH, dva mjeseca pauze

Očekuje nas dosta uzbuđenja

Poznati svi datumi za odigravanje mečeva nove sezone Premijer lige i Kupa BiH, dva mjeseca pauze

Endin Čaušević

Žrijeb parova nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine održan je danas u Sarajevu, a sada su poznati i datumi odigravanja mečeva u najjačem bh. rangu, kao i datumi odigravanja u Kupu naše zemlje.

Nova sezona Premijer lige BiH počinje 29/30. jula kada će biti na rasporedu utakmice prvog kola, a poznati su datumi i za ostatak takmičenja.

Drugo kolo će se igrati petog i šestog avgusta, dok se 12. i 13. avgusta igraju mečevi trećeg kola. Četvrto kolo na rasporedu je 19. i 20. avgusta, a utakmice petog kola će se igrati 26. i 27. avgusta.

Drugog i trećeg septembra su na rasporedu mečevi šestog kola, a zatim slijedi dvije sedmice pauze zbog mečeva reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sezona u Premijer ligi nastavlja se 16. i 17. septembra kada će se igrati mečevi sedmog kola. Samo tri dana kasnije igra se osmo kolo, a sve utakmice ćemo gledati 20. septembra (srijeda).

Oglasi

Deveto kolo u najjačem rangu bh. fudbala igrat će se 23. i 24. septembra, dok se sedam dana kasnije igraju utakmice desetog kola (30. septembar i 1. oktobar.

Utakmice 11. kola Premijer lige BiH na rasporedu su 7. i 8. oktobra, a nakon toga ponovo slijede dvije sedmice pauze zbog utakmica naše reprezentacije.

Premijer liga se potom nastavlja 21. i 22. oktobra kada će se igrati 12. kolo, dok su utakmice 13. kola na rasporedu 28. i 29. oktobra ove godine.

Početkom novembra igraju se utakmice 14. kola i to 4. i 5. tog mjeseca. Mečevi 15. kola igraju se 11. i 12. novembra, a zbog mečeva reprezentacije BiH ponovo slijede dvije sedmice paze, a zatim se 16. kolo igra 25. i 26 novembra.

U decembru ćemo gledati još tri kola prije zimske pauze. 2. i 3. decembra igra se 17. kolo, dok je sedam dana kasnije na rasporedu 18. kolo (9. i 10. decembar). Prvi dio sezone završava se 16., odnosno 17. decembra kada će se igrati 19. kolo.

Oglasi

Pauza u najjačem rangu bh. fudbala će trajati nešto duže od dva mjeseca. Drugi dio sezone nastavlja se mečevima 24. i 25. februara kada će se igrati utakmice 20. kola.

Mečevi 21. kola igraju se 2. i 3. marta, a sedam dana kasnije igrat će se utakmice 22. kola (9. i 10. mart). Potom slijedi reprezentativna pauze, a 23. kolo na rasporedu je 30. marta.

Potom se 6. i 7. aprila igraju utakmice 24. kola, dok se tri dana kasnije igra 25. kolo (10. april). 26. kolo već je na rasporedu 13. i 14. aprila, a 20. i 21. istog tog mjeseca će se igrati utakmice 27. kola Premijer lige.

28. kolo najjače bh. lige igra se u srijedu 24. aprila, a tri dana kasnije igraju se utakmice 29. kola (27. i 28. april).

Oglasi

4. maja će se igrati 30. kolo, dok je 31. kolo na rasporedu 11. i 12. maja iduće godine. Mečevi 32. kola će se igrati 19. maja, dok su mečevi posljednjeg 33. kola na rasporedu 26. maja. Očekivano, posljednja dva kola će se zbog regularnosti igrati u istom terminu.

Što se tiče Kupa BiH mečevi 1/16 finala su na rasporedu 26. septembra, dok se osmina finala igra 25. oktobra ove godine. Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 28. februara iduće godine, a revanši su na resporedu 14. marta (srijeda).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Polufinalne utakmice igraju se 3. aprila (srijeda) odonosno revanši su na rasporedu 17. aprila (srijeda).

Prvo veliko finale Kupa BiH igrat će se 8. maja (srijeda), dok je revanš na rasporedu 15. maja (srijeda).

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi