Na današnjem meču protiv Kapfenberga (2:0)

Kako vrijeme prolazi, mladi nogometaš sve bolji i bolji

Saudijac Al-Jaber uskoro potpisuje za FK Željezničar, danas je dobio brojne pohvale

Samir Mlaćo

Nermin Bašić, šef struke Željezničara, i danas je pružio šansu svim nogometašima.

Ko je iskoristio priliku na najbolji način, a ko ne, prosudit će najbolje sa svojim pomoćnicima Bašić, ali pohvale nakon današnje predstave, ali i one protiv Tuzle City može sigurno dobiti mladi 19-godišnjak Abdulmalik Al-Jaber.

Al-Jaber je rođen u Saudijskoj Arabiji, no već je nastupao u Evropi. Tačnije, bio je u Hrvatskoj gdje je nastupao za juniore Dinama iz Zagreba.

Ranije je nosio dres ekipe Ohod Al - Medina, a u prošloj godini nastupao je i za mladu reprezentaciju Saudijske Arabije.

Na Grbavicu je stigao kako bi se stručni štab uvjerio u njegove kvalitete i sigurno može dobiti prolaznu ocjenu.

Potvrdio je to i Nermin Bašić koji je nakon meča kazao da će svi nogometaši koji su danas nastupali ostati u FK Željezničar, odnosno da je period za igrače na probi ranije završen.

Mladi Al-Jaber je posebno kvalitetnu pružio danas u drugom poluvremenu, a pored požrtvovane igre u sredini terena, imao je i sjajnu asistenciju za Haračića, za što je dobio ovacije sa istočne tribine.

Kako vrijeme odmiče mladi veziste se sve bolje snalazi i očekuje se da uskoro ozvaniči saradnju sa FK Željezničar.

Biće to i za njega sigurno još veći motiv da se dokaže u budućnosti i pokuša izboriti mjesto u početnoj postavi.

Što se novajlija na Grbavici tiče, Brazilac Alyson za sada nije pokazao mnogo, čak naprotiv, a prvi pogodak danas je upisao Nikola Turanjanin, koji će također potpisati ugovor.

Turanjanin je stigao iz NK Slaven Belupo prije par dana, a pohvale idu i za defanzivca Dražena Dubačkića koji je svoju minutažu u prijateljskim mečevima iskoristio na najbolji način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edin Rustemović je brzo potvrdio svoje znanje, te ogromno iskustvo koje ima i sigurno je da su Plavi sa Grbavice njegovim dovođenjem napravili veoma kvalitetan potez.

Još uvijek se špekuliše o mogućem dolasku Harisa Ovčina, a sa Plavima trenira i iskusni bek Benjamin Čolić. Čolić je zatražio od kluba da održava formu, a koliko je realno da na kraju i ostane, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.