Ibraković: Neka Željezničar riješi dubinu i neće biti problema

Bh. stručnjak na klupi Kapfenberga

Ibraković: Neka Željezničar riješi dubinu i neće biti problema

Admin Čaušević

Abdulah Ibraković se nakon dugo godina vratio na Grbavicu kao trener, ovaj put sjedio je na klupi austrijskog drugoligaša Kapfenberga.

U generalnoj probi za novu sezonu Željezničar je pobijedio Kapfenberg sa 2:0, a strijelci su bili Amoah u prvom te Turunjanin u drugom dijelu.

Nakon utakmice Ibraković je kazao da se vidjela razlika u kvalitetu, ali i činjenica da je njegov tim u teškom trenažnom procesu.

"U prvom poluvremenu se vidjela razlika u klasu, u drugom poluvremenu se vidjelo da smo u teškom trenažom procesu", rekao je iskusni bh. trener.

Dao je i komentar o Željezničaru. Smatra da treba riješiti dubinu u svojoj igri te da bi Plavi trebali izbaciti Dinamo iz Minska.

"Željezničar igra stabilno i čvrsto, trebaju dobiti na dubini, kao što su u prvom poluvremenu dobili u dubini kada su dali prvi gol, ako to riješe neće biti problema u prvenstvu, ali mislim da će proći prvo pretkolo."

Oglasi

Ibraković je istakao da će dosadašnji mladi golman Željezničara Tarik Karić vrlo vjerovatno ostati u Kapfenbergu te da će austrijski klub platiti trening kompenzaciju ako dođe do potpisa.

Kapfenbergu je ovo bila druga pripremena utakmica u BiH nakon što su prije nekoliko dana pobijedili Slogu iz Doboja sa 3:2. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Austrijski tim je za pripreme odabrao našu zemlju, a jedno vrijeme su trenirali u Tesliću poslije čega su i odigrali dvije utakmice protiv premijerligaša.

Nova sezona u drugoj ligi austrije počinje krajem mjeseca gostovanjem ekipi Lafnitza.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Ne bi ovom ibrakovicu dao da se priblizi Grbavici zbog njegovih prijasnih izjava o Zelji
1 1
user1613662710
Trebali smo ovog Karica poslat na posudbu jednu godinu,i dogodine ga forsirat na golu.Ovako momak ode za kikiriki ali et navikli smo doduse
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi