FOTO: HŠK Zrinjski

Uskoro ih očekuje nastup u pretkolu Lige prvaka

Nema predaha u Mostaru: Novo ime u svlačionici Zrinjskog · Zvanično

Haris Zilić

HŠK Zrinjski naredne sedmice očekuje prva utakmica prvog pretkola Lige prvaka protiv armenskog Urartua, ali u Mostaru još uvijek nisu završili sa pojačanjima.

U klubu su veoma aktivni ovo ljeto, a danas su predstavili i novo pojačanje.  Dres Zrinjskog u novoj sezoni nosit će Ivica Bataerlo, 25-godišnji defanzivac koji stiže iz Croatie Zmijavci.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine objavili su transfer na zvaničnim kanalima, čime su potvrđena i ranija pisanja.

"Ivica Batarelo, 25-godišnji središnji branič, novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar!

Batarelo, koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor, u redove osvajača dvostruke krune stiže nakon šestomjesečnog angažmana u NK Croatia Zmijavci. Karijeru je počeo u dresu HNK Hajduk Split, a igrao je još za NK Krško i HNK Šibenik", stoji u saopštenju HŠK Zrinjski.

Vidjet ćemo kada će Batarelo da se pridruži Plemićima u tkamičarskim utakmicama jer je UEFA već objavila spisak igrača koje će na raspolaganju imati trener Krunoslav Rendulić.

Golmani: Luka Pršlja, Antonio Soldo, Marko Marić.

Odbrana: Luka Marin, Hrvoje Barišić, Josip Ćorluka, Slobodan Jakovljević, Matej Senić, Kerim Memija.

Vezni red: Dario Čanađija, Damir Zlomislić, Tarik Ramić, Antonio Ivančić, Aldin Hrvanović, Mato Stanić, Petar Mišić, Mario Tičinović, Zvonimir Kožulj.

Napad: Tomislav Kiš, Matija Malekinušić, Nemanja Bilbija, Mario Ćuže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako iznenađenje predstavlja činjenica da na spisku nema Marsela Ismajgecija koji je stigao zimus iz Tirane za 150.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.