Plemići pomjeraju granice: Zrinjski platio obeštećenje zagrebačkom Dinamu za važan potpis

'Procurila' informacija

Plemići pomjeraju granice: Zrinjski platio obeštećenje zagrebačkom Dinamu za važan potpis

Samir Mlaćo

Zrinjski je prije par dana potvrdio veliko pojačanje.

Naime, Mario Ćuže je postao i zvanično Plemić, nakon što je boravio na posudbi iz Dinama i pružao sjajne partije.

Spominjalo se da će Ćuže put inostranstva jer je igrao jako kvalitetno i sigurno je imao ponuda, no odlučio je da ostane u Mostaru.

Sportske novosti donose priču o trenutnom stanju igračkog kadra Dinama i navode da je Dinamo od Zrinjskog kao obeštećenje dobio 150.000 eura.

"Prema informacijama koje su stigle do nas, Zrinjski je platio Dinamu za Marija Ćužea 150 tisuća eura odštete. Nije puno, ali s obzirom na to da Igor Bišćan nije računao na njega onda je to od onih priča ‘bolje išta nego ništa‘. Na kraju ovih slovenskih priprema vidjet će se i koje će mlade igrače trener ostaviti u rosteru", stoji u objavi.

Zaista lijep primjer da bh. klubovi plaćaju i obeštećenje, što govori i o samoj ozbiljnosti te planskom radu.

Oglasi

I FK Sarajevo je ranije plaćao obeštećenja, a recimo za Amara Beganovića su prema dostupnim informacijama platili slovenskoj Muri 100.000 eura, dok su iz Bordo tabora prema neslužbenim informacijama za Gruzijca Guliashvilija platili mnogo više, kao i za Šerbečića. 

Kada je Ćuže u pitanju, Zrinjski je prije par dana obradovao navijače objavom.

"HŠK Zrinjski Mostar s iznimnim zadovoljstvom može potvrditi da će Mario Ćuže i u novoj sezoni nositi dres aktualnog osvajača dvostruke krune!

Nakon što smo uspješno zaključili transfer s GNK Dinamo Zagreb, 24-godišnji krilni napadač danas je potpisao četverogodišnji ugovor s HŠK Zrinjski Mostar te opet zadužio dres s brojem 25", potvrdili su iz mostarskog kluba.

Ćuže je u prethodnoj sezoni u dresu Plemića nastupao kao posuđeni igrač hrvatskog prvaka te je u 44 službena nastupa postigao jedanaest pogodaka.

Oglasi

Prije Zrinjskog Ćuže je nosio dres Istre, Lokomotive i ukrajinskog Dnipra. Bio je nada Dinama, no nije se previše naigrao u prvom timu.

Plemići su do sada doveli niz fudbalera poput Luke Marina, Darija Čanađije, Aldina Hrvanovića, Tarika Ramića, Mate Stanića, Zvonimira Kožulja i Petra Mišića, pa će u novu sezonu definitivno ući još jači nego u prošloj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarski klub se posljednjih dana spominje sa još niz imena, a posebno su aktuelni veznjak Igor Savić i defanzivac Stefan Simić koji je donedavno bio član Hajduka.

Zrinjski će i u novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine ući kao favorit za osvajanje titule prvaka i vidjet ćemo hoće li mostarski klub treću godinu zaredom uzeti naslov najbolje ekipe u našoj zemlji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pinglewood
Sarajevo platilo obeštećenje za osmoricu, ali je bitno da Zrinjski pomjera granice... I vaš favorit pomjera granice. Pojačavaju se iz Stupčanice
4 2
StarMo1905
Razlika u tome je sto je ovdje Zrinjski platio transfer, dok je u sarajevu Mirvic posudio pare da bi platili igraca. Koliko ste mu duzni pitar
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi