Prvi meč se igra u četvrtak

Bjelorusi pomogli Dinamu pred Željezničar, dolazak u Sarajevo pravi "roller coaster"

Admin Čaušević

Iz FK Željezeničar su saopštili da je preostalo još ulaznica za sjevernu tribinu pred prvi evropski meč na Grbavici nakon pet godina i to protiv Dinama iz Minska u sklopu prvog pretkola Konferencijske lige. 

Željezničar je sa potpisima Harisa Ovčine i Allysona proteklih dana potvrdio dolazak dvojice novih igrača, dok je vrijedno pojačanje angažovao i Ivana Bakhara, iskusnog reprezentativca Bjelorusije.

Ekspedicija bjeloruskog kluba u Sarajevo dolazi tri dana prije utakmice, a njihovo putovanja u naredne dvije sedmice bit će poput pravog roller coastera.

Gostujući u jednom podcastu mladi golman Fedor Lapoukhov je objasnio kako će izgledati njihov dolazak u bh. prijestolnicu.

"Prvo idemo u Istanbul, a zatim letimo u Bosnu u Sarajevo. To je jedna utakmica. A onda već sljedeći dan ili dan kasnije letimo u Istanbul, a zatim u Baku", rekao je Lapoukhov.

Ovaj 20-godišnjak je kazao da će Dinamo čak šest dana trenirati u Bakuu što znači da je bjeloruski Savez pomogao ovom klubu.

Kao što je poznato bjelorusko prvenstvo je u punom jeku, a prvi naredni ligaški meč Dinamo će igrati tek 5. augusta nakon što je za vikend odigrao 0:0 protiv Zhodina.

"Pet dana ćemo se pripremati u Bakuu. Igrat ćemo tamo i to smo prihvatili to znači da se domaći meč računa. Neće biti lako bez navijača."

Već sada je izvjesno da u četvrtak slijedi istinski spektakl pošto su navijači Željezničara već razgrabili karte za istočnu, južnu i zapadnu tribinu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Manijaci su najavili da će pripreme za posebnu koreografiju trajati tri dana i da se sprema nešto što do sada nije viđeno u BiH.

Podsjećanja radi, utakmica Željezničar - Dinamo igra se u četvrtak od 20:30, a pravdu će dijeliti arbitri iz Grčke na čelu sa Evangelosom Manouchosom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.