Bh. golman povrijeđen

AEK u problemu, razlog Kenan Pirić

Eldar Ganibegović

Reprezentativni golman BiH, Kenan Pirić, minule sezone bio je jedan od ključnih igrača AEK-a iz Larnace u uspjesima u Evropi i na Kipru. Sada ima lakšu povredu što stvara glavobolju treneru ovog tima, Joseu Luisu Oltri.

Kiparski AEK iz Larnace minule sezone bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja u UEFA-inim takmičenjima.

Klub za koji nastupaju bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević krenuo je od drugog pretkola Lige prvaka, igrao grupnu fazu Evropske lige, pa ispao od West Ham Uniteda u osmini finala Konferencijske lige.

Kroz kiparski šampionat AEK je ponovo uspio izboriti Evropu i krenut će od drugog pretkola Konferencijske lige. 

Prva utakmica igra se već za 10 dana kada AEK gostuje kod bjeloruske ekipe Torpedo-BelAZ Zhodino.

Kao jedan od ključni igrača, Kenan Pirić stvara glavobolju treneru kiparske ekipe zbog blaže povrede koju ima i pitanje je hoće li biti spreman za ovaj susret.

Naime, golman naše reprezentacije ima povredu pete i lakše trenira u teretani. Već deset dana je na poštedi.

U klubu se nadaju kako će bivši golman Zrinjskog, Slobode, Maribora i Rizespora biti spreman za za prvu utakmicu u Konferencijskoj ligi.

AEK-u će nedostajati Andreas Paraskevas i Giorgos Naoum, obojica zbog povrede ligamenata, a u klubu se nadaju da taj spisak neće produžiti i Kenan Pirić. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Kenan Pirić je na sebe skrenuo interese mnogih klubova. Želio ga je FK Sarajevo no do saradnje nije došlo, a spominje se i da je na meti turskog velikana Fenerbahčea. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.