Bh. golman bi se mogao priključiti Džeki u Fenerbahčeu

Ostavio sjajan utisak u Konferencijskoj ligi

Bh. golman bi se mogao priključiti Džeki u Fenerbahčeu

Samir Mlaćo

Bh. golman Kenan Pirić mogao bi ovog ljeta napraviti transfer karijere. 

Naime, turski mediji prenose da je Pirić meta turskog Fenerbahčea čiji su ga skauti pratili i na kraju iznijeli pohvale.

Pirićev AEK iz Larnake igrao je u Evropi protiv Fenera, a bh. golman je u tim mečevima briljirao, te sigurno da je tada ostavio odličan dojam na skaute slavnog turskog kluba. 

Prva želja Fenera je golman PSG-a Keylor Navas kojeg turski tim želi na posudbu. Ukoliko Parižani ne pristanu, okrenut će se u Turskoj bh. reprezentativcu.

🧤 Kenan Pirić s two games against Fenerbahçe 🤩 AEK Larnaca | #UEL

Posted by UEFA Europa League on Wednesday, October 19, 2022

Fenerbahče sprema 'strašan' tim, a već je stigao bh. napadač Edin Džeko.

Imenovan je i novi trener, pa sve govori da se očekuje borba za titulu prvaka.

Oglasi

Izbor za novog trenera pao je na Ismailu Kartalu.

Kartal je dva puta bio prvak Turske s Fenerbahčeom, ima dva trofeja u Kupu, te jedan Superkup Turske. Sve to je ostvarivao kao trener ili asistent, a ne kao igrač.

Novi trener je stigao u Istanbul privatnim avionom, te je potpisao jednogodišnji ugovor sa drugoplasiranim timom Super lige iz prošle sezone. 

Na početku trenerske karijere krajem 90-tih godina radio je kao pomoćnik velikih trenerskih imena kao što su Otto Barić, Joachim Low, Todor Veselinović i Aykut Kocama.

Kartal će tako imati priliku da sarađuje s bh. napadačem Edinom Džekom, koji je kao veliko pojačanje došao ovog ljeta iz Intera u slobodnom transferu.

Za nadati se da će Kartal imati jako dobar odnosa sa Edinom i da će 37-godišnjem bh. reprezentativcu dati mnogo prostora za igru u sezoni 2023/24. To se i očekuje budući da je Fener bio spreman da za Edina izdvoji više od 10 miliona eura za dvije godine saradnje, a sada bi mogao stići i Pirić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pirić je prije AEK Larnace branio za Goztepe, Atromitos, NK Maribor, Zrinjski, Slobodu, Gent. 

Za reprezentaciju BiH upisao je šest nastupa, a u zadnje vrijeme je na klupi sa Nikolom Vasiljem, kao jedna od opcija pored bar za sada neprikosnovenog Ibrahima Šehića.

Top Komentari

amza
Boze sacuvaj haman da ce uskoro okuoljanje reprezentacije pa pocinju reklame
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi