Pripreme za revanš s Dinamom

Željezničar odradio lakši trening pred put u Baku, let večeras, dolazak rano ujutro

Eldar Ganibegović

FK Željezničar priprema se za put i revanš meč s Dinamom iz Minska, a dio ekipe koju vodi Nermin Bašić trenirao je danas na glavnom terenu stadiona Grbavica.

U četvrtak, 13. jula 2023. godine, FK Željezničar je u fantastičnoj atmosferi na stadionu Grbavica remizirao 2:2 s Dinamom iz Minska u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige.

Iako je gubio 0:2, Željezničar je pokazao mentalitet pobjednika i preko rezerviste Haračića stigao do dva gola u finišu i izbjegao poraz.

Jasno, u na revanš u Baku Plavi s Grbavice ne putuju s bijelom zastavom, što su jasno poručili i trener Bašić, te defanzivac Cocalić.

Izabranici Nermina Bašića jutros su odradili lakši trening na stadionu Grbavica. U Sarajevu je već 30° Celzijusa, pa nije bilo potrebe da se igrači u takvim uslovima izlažu većim naporima.

Put za Baku rezervisan je za večeras od 20:30. Ekipa će na put u Istanbul iz kojeg će se uputiti za Baku, a u glavnom gradu Azerbejdžana trebali bi biti ujutro oko pet sati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Večeras je u 18:45 spreman i ispraćaj navijača na sarajevskom aerodromu, a ono što je svakako dobra vijest za navijače Željezničara jeste i to da su svi spremni za meč koji se igra za dva dana.

Podsjetimo, u Bakuu se igra jer bjeloruski timovi zbog stanja u Ukrajini ne mogu igrati u svojoj domovini, a i u slučaju prolaska Željezničar će igrati u Bakuu jer je naredni protivnik tamošnji Neftchi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.