Clarismario Santos pred sjajnim potpisom

Seli u Norvešku

Clarismario Santos pred sjajnim potpisom

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Clarismario Santos (22) nalazi se pred sjajnim potpisom. Norveški mediji tvrde da će nekadašnji fudbaler Željezničara pojačati redove jednog od najboljih klubova iz ove zemlje - Bodo/Glimt.

Clarismario Santos karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima norveškog Bodo/Glimta. Norveški mediji navode da je 22-godišnji Brazilac jako blizu potpisa za jedan od najboljih klubova iz ove zemlje.

"Clarismario Santos iz Brazila je blizu prelaska u Bodo/Glimt. On je već stigao na ljekarske preglede koje će brzo obaviti prije potpisa ugovora", napisao je novinar Stian Andre de Wahl.

Sjajni brazilski ofanzivac prethodno je odbio brojne ponude među kojima je bila i poprilično dobra ponuda iz redova mađarskog Debrecina.

Oglasi

Krilni napadač je ime stekao u dresu Rudar Prijedora, da bi prošle godine odigrao zaista dobru sezonu u FK Željezničar, gdje mu je na kraju sezone istekao ugovor.

Santos i njegov agent Stefan Bulić uoči leta za Norvešku

Očekivano, Brazilac je dobio brojne ponude i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Norveškoj.

Brojni navijači Željezničara željeli su ostanak Santosa na Grbavici. Ipak, to na kraju nije moglo da se ostvari i Brazilac je otišao s Grbavice.

Mladi 22-godišnji krilni napadač prošle sezone je odigrao 30 prvenstvenih utakmica za Plave s Grbavice i pritom je postigao osam pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije.

Željezničar je bez Santosa ušao solidno u sezonu remijem u fenomenalnom meču protiv Dinamo Minska u Konferencijskoj ligi (2:2).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
zeljo bez santosa mrtvi prosjek i sredina tabele
1 5
789012455
Santos bio daleko najbolji igrac...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti