Bašić ne obećava kule i gradove, ali stvara nešto novo: "Nije ovo idealno, ali..."

Trener Željezničara pred put u Baku

Bašić ne obećava kule i gradove, ali stvara nešto novo: "Nije ovo idealno, ali..."

Midhat Šljivak

FK Željezničar u četvrtak gostuje Dinamu iz Minska u revanšu 1. pretkola Konferencijske lige. Plavi putuju u glavni grad Azerbejdžana Baku i pokušat će izboriti plasman u drugo pretkolo. Pred odlazak na put govorili su trener Nermin Bašić i defanzivac Edin Cocalić.

Željezničar u Baku na meč protiv Dinamo Minska ide s rezultatom 2:2 iz prve utakmice. Plavi se nadaju prolasku dalje i uvjereni su da će biti bolji nego u prvoj utakmici.

"Bilo je malo problema s povredama, ali smo uspjeli sve trenirati. Problem nam predstavljaju vrućine. Morali smo se prilagoditi vremenskim uslovima. Mene zabrinjava put, kasno putujemo i u 5 ujutro stižemo u Bakuu. Pokušat ćemo nekako da se prilagodimo i da budemo maksimalno spremni", rekao je trener Plavih Nermin Bašić i dodaje:

"Šanse su podjednake, ali bit će ružna utakmica bez gledatelja. Vidjeli ste u prvoj utakmici šta znače naši navijači, a vidjet ćete u drugoj šta znači kad nisu tu. Trebamo dosta stvari prilagoditi protivniku i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Hoće li biti određenih rotacija, vjerovatno da hoće. Razmišljam o nekim idejama kako bismo se mogli suprotstaviti na neutralnom terenu".

Krpić je napravio veliki posao u prvom meču.

"U nekim analizama Krpić je najbolje ocjenjeni igrač. Dosta duela je dobio. Ostao je često sam, a mi nismo bili na tim loptama. Ima tu prostora za napredak. Moramo biti bolji na te duge lopte. Oni su jaka tima u traniziciji i jako su moćni."

"Jučer sam ekipi rekao da sam ponosan na njih. Ekipa je u mjesec dana u potpuno drugačijem trenažnom procesu i ova utakmica je pokazala da imamo glavu i kada gubimo i da znamo nešto odigrano. Nije ovo Željo koji treba da bude, nije ovo Željo koji je idealan. Ovo je Željo koji je u procesu i nastojat ćemo biti još bolji. Zahvalan sam im na trudu i angažmanu, posebno ovim starijim igračima. Nije idealno na terenu, ali želimo biti bolji zbog navijača i nas samih. Nije kraj svijeta ni pobjeda ni poraz", poručio je Bašić, dok je Edin Cocalić kratko rekao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Odradili smo 90 minuta, iskusniji smo i spreminiji za tih 90 minuta. Nadam se da će nam sada biti lakše jer više poznajemo protivnika."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Ako ispadnu izbusit ce sve lopte u Azerbedzanu
2 3
Salkan
A kad će lopte bušiti?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi