Komentar utakmice

Bilbija: Nezasluženo smo pobijedili, ali nakon svega ovo je veoma slatko

Haris Zilić

Zrinjski je u drugom pretkolu Lige prvaka. Drama i prolazak na penale prpćotiv Urartua u utakmici koja je imala dosta epiloga, na kraju slavlje u Mostaru.

Jedan od strijelaca a utakmici bio je i iskusni Nemanja Bilbija koji je izašao iz igre početkom produžetaka. Po završetku utakmice Bilbija je dao komentar meča.

"Možda smo ovu sreću zaslužili prethodnih godina i u prošlom play-offu. I u penalima smo bili u zaostatku, nezasluženo smo pobijedili, ali idemo dalje. Njie bilo slatko tokom utakmice, sada je slatko", rekao je Bilbija.

O ekipi Urartua?

"Ja sam upozoravao da u veznom redu imaju opasnih igrača. Nismo ih shvatili kao jaku ekipu, ali zaista su jaki."

O narednom protivniku Bilbija je govorio sa dosta opreza.

"Ne priželjkujemo ništa, nema riječi o osveti ako bude Slovan, oni su opet veliki favoriti, mi idemo uživati. Znamo sve kakvi su rezultati i ranije bili to je Liga prvaka."

Ako prođje drugo pretkolo Lige prvaka Zrinjski ima minimalno grupnu fazu Konferencisjke lige, jer bi u slučaju ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka išli u play-off Evroap lige, a u slučaju neuspjeha u play-offu Evropa lige idu u gurpe Konferencijske lige.

U slučaju da prvak Bosne i Hercegovine bude eliminisan u drugom pretkolu Lige prvaka, seli u treće pretkolo Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poraz i u trećem pretkolu Evropa lige garantuje play-off Konferencijske lige. Dakle, Zrinjski ima još minimalno četiri utakmice u Evorpi, a svaki naredni uspjeh znači i grupna faza prvi put u hsitoriji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.