Tomislav Kiš: Imaju male i nezogdne igrače, sreća na je pomazila

Jedan od junaka Zrinjskog

Tomislav Kiš: Imaju male i nezogdne igrače, sreća na je pomazila

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je večeras nakon velike drame i penala izbacio armenski Urartu i plasirao se u 2. pretkolo Lige prvaka.

Plemići su dobili sa 1:0 prvi meč, ali večeras je bilo mnogo teže. Iako su dva puta imali prednost, Armenci su se uspijevali vratiti, ali Mostarci su bili uspješniji u izvođenju penala.

Jedan od junaka, iako on na to tako ne gleda, bio je rezervista Tomislav Kiš koji je na početku produžetaka izborio penal i postigao gol.

"Jedna teška utakmica. Znali smo od početka da neće biti lako jer se radi o dobroj ekipi. Kao što smo vidjeli, igraju tu pas igru, imaju male i nezgodne igrače. Na kraju nas je sreća pomazila. Dali smo sve od sebe i idemo dalje", rekao je Tomislav Kiš nakon utakmice, a na pitanje kako je biti jedan od junaka u ovakvoj utakmici je rekao:

"Danas sam ja junak, sljedeći put neko drugi, ali svi smo tu, dajemo sve od sebe za ekipu".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Koliko je bilo teško s obzirom na vremenske uslove i visoke temperature u Mostaru?

"Bilo je preteško zbog ovog vremena, nema zraka, ali eto, kako nama tako i njima".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
junak nezaslužene pobjede.
0 2
Napravio je pogrešne izmjene ali nećeš sad poslije jedne utakmice mijenjati trenera.Nedostaje kvalitet za Europu osim Jakovljevića štoper i zadnji vezni.Ni iz čega su primili tri gola.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi