Onana potpisao

Manchester United predstavio veliko pojačanje! · Zvanično

Midhat Šljivak

Manchester United predstavio je danas veliko pojačanje. Velikan s Old Trafforda ozvaničio je dolazak sjajnog kamerunskog golmana Andrea Onane iz Intera.

Andre Onana od danas je novi golman Manchester Uniteda. Kamerunski čuvar mreže potpisao je petogodišnji ugovor s Crvenim đavolima uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Onana je istakao veliko zadovoljstvo što je postao član jednog od najvećih fudbalskih klubova svijeta.

"Doći u Manchester United je nevjerovatna čast. Naporno sam radio čitav život da bih doživio ovaj trenutak i preskočio sam brojne prepreke. Izlazak na Old Trafford i braniti gol našeg tima bit će još jedno nevjerovatno iskustvo."

"Ovo je za mene novi početak. Manchester United je kroz historiju imao vrhunske golmana i dat ću sve od sebe da ostanem upamćen u narednim godinama. Drago mi je što ću ponovo raditi s Erikom ten Hagom. Znam koliko je posvećen uspjehu kluba", rekao je Onana.

27-godišnji golman je nakon samo jedne sezone napustio Inter, a Nerazzurri su u ovom poslu zaradili više od 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Detalji ugovora Onane i Manchester Uniteda još uvijek nisu poznati.

Ovaj golman je evropsku avanturu započeo u omladinskim kategorijama Barcelone, a ime je stekao na golu Ajaxa gdje je bio 'jedinica' kod Erika ten Haaga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti