Iz ovog čovjeka izbija zlo - "Nazvao je Inter da ga se riješe, rekao mi je da mu je karijera gotova"

Pokušao uništiti karijeru sjajnog golmana

Iz ovog čovjeka izbija zlo - "Nazvao je Inter da ga se riješe, rekao mi je da mu je karijera gotova"

M. Šljivak

Kamerunski golman Andre Onana napustio je reprezentaciju tokom Svjetskog prvenstva u Kataru. Nakon svađe sa selektorom Rigobertom Songom izbačen je iz tima i morao je otići kući. Ipak, ispostavilo se da je krivac za sve predsjednik Fudbalskog saveza Samuel Eto'o koji ima privatnih problema s Onanom.

Andre Onana označen je kao izdajnik od strane javnosti u Kamerunu nakon što ga je selektor nacionalnog tima Rigobert Song izbacio iz reprezentacije tokom Mundijala u Kataru.

Kao izgovor za izbacivanje Song je naveo činjenicu da Onana nije želio poslušati savjet da ne koristi previše igru nogom i da odustane od čestog napuštanja gola.

Kada je to Onana odbio došlo je do svađe i odlaska sjajnog golmana, a selektor Song je tada rekao:

"Onana je želio da ide, a mi smo to prihvatili. Ekipa dolazi ispred svakog pojedinca i potrebna je disciplina", kazao je Song.

Oglasi

Ipak, potpredsjednik Fudbalskog saveza Kameruna Henry Njalla Quan odlučio je na odlasku s ove funkcije ispričati šta se tačno desilo. Tvrdi da je prvi čovjek Saveza, legendarni Samuel Eto'o, krivac za sve jer ima privatni problem s Onanom.

"Eto'o ima lični problem s Andreom Onanom. Između Onane i Rigoberta Songa nema nikakvih problema i to što ne igra za reprezentaciju je odluka predsjednika Saveza", rekao je Henry Njalla Quan i dodaje:

"Lično sam ga pitao o budućnosti našeg golmana u reprezentaciji. Odgovorio mi je kako je tom dečku karijera gotova i da je poslao poruku Interu da se riješi Onane. Kako neko može biti tako zao? Pod svaku cijenu ga se želio riješiti", riječi su ovog čovjeka.

Eto'o nije uspio da pokvari karijeru 27-godišnjem čuvaru mreže. Doduše, on će nakon jedne sezone napustiti Inter, ali odlazi u transferu vrijednom 50 miliona eura u redove Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S reprezentacijom Kameruna Onana je završio sve dok je tu Samuel Eto'o. Za nacionalni tim je odigrao ukupno 34 utakmice i definitivno je zbog velikog ega predsjednika Kamerun na velikom gubitku.

Top Komentari

koraj
Ovako bombastične naslove nemate ni za "sportiste" i klubove iz komšiluka koji podržavaju i veličaju ratne zločince i genocid...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi