Ten Hag je konačno svog miljenika postavio za kapitena Manchester Uniteda

Maguire je prošlost ovog kluba

Ten Hag je konačno svog miljenika postavio za kapitena Manchester Uniteda

E. Oštraković

Kao što je poznato, Harry Maguire je prije nekoliko dana prestao biti kapiten Manchester Uniteda, a sve nakon odluke Ten Haga.

Novi kapiten ovog kluba biti će Bruno Fernandes, tvrde engleski mediji, a Maguire će vjerovatno napustiti klub.

Maguire je izgubio mjesto u prvoj postavi i nije više bilo smisla da bude kapiten, ali ne želi da sjedi na klupi.

Priznao je Maguire da mu je teško pala ova odluka.

"Trener me obavijestio da se mijenja kapiten. Iznio mi je svoje razloge i lično sam razočaran, ali nastavit ću davati sve od sebe za Unitedov dres. Izrazio sam veliku zahvalnost navijačima za veliku podršku kada sam bio kapiten.

Oglasi

To je bio jedan od najponosnijih trenutaka za mene i jedna od najvećih časti u klupskom nogometu. Uvijek ću biti zahvala Ole Gunnaru Solskjaeru koji mi je prvi dao tu odgovornost i onome ko preuzme traku želim uspjeh i bit ću mu puna podrška", rekao je Maguire.

Sada je poznato ime njegovog nasljednika, a to će biti Bruno Fernandes, čovjek u kojeg Ten Hag ima najviše povjerenja.

Prvi put kao novi kapiten kluba Fernandes će igrati već protiv Arsenala u prijateljskoj utakmici koja će biti odigrana u Americi.

Fernandes je u Prmeier ligi prošle sezone propustio samo jednu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odigrao je ukupno 59 utakmica u svim takmičenjima, te je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Postigao je 14 golova, više nego sezonu ranije (10) i sve u svemu bio je jedan od glavnih igrača Crvenih vragova. Otkako je došao iz Sportinga u Manchester, za Crvene vragove je u 185 utakmica postigao 64 gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi