Foto - FK Željezničar

Bez podrške na tribinama, ali...

Igrači Željezničara večeras su poslali čudesnu poruku navijačima

Midhat Šljivak

Željezničar je pobjedom protiv bjeloruskog Dinama iz Minska od 2:1 prošao u 2. pretkolo Konferencijske lige. Odličan meč odigrali su Plavi s Grbavice, a nakon meča su poslali fenomenalnu poruku navijačima koji nisu bili prisutni u Azerbejdžanu, gdje se igrala ova utakmica.

Željezničar je sjajnom igrom savladao kao gost u Bakuu bjeloruski Dinamo iz Minska s 2:1, te je zakazao meč s predstavnikom Azerbejdžana Neftchijem u drugom pretkolu.

U ovom meču publika po naredbi UEFA nije bila dozvoljena iz jasnih razloga i situacije s Bjelorusijom, ali definitivno su izabranici Nermina Bašića igrali kao da je na tribinama 20.000 vjernih navijača.

Plavi s Grbavice nakon utakmice nisu zaboravili svoje navijače. Poslali su jasnu poruku svima kojima je Željo i plava boja u srcu.

"Grizli smo kao da ste prisutni", poruka je igrača i stručnog štaba FK Željezničar iz Bakua.

Željezničar se ranim jutarnjim letom vraća u Bosnu i Hercegovinu i slijede pripreme za Neftchi koji će naredne sedmice gostovati na Grbavici.

Trener Nermin Bašić pripreme za ovaj duel počinje već u avionu za glavni grad Bosne i Hercegovine.

"Mi se već u avionu pripremamo za novog protivnika. Drago nam je što smo navijačima poklonili još jednu evropsku utakmicu", rekao je Bašić i dodao je:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Imamo već informacija o protivnicima, radili smo određene analize. Imamo dosta informacija. Želimo da uživamo, nemamo nikakav imperativ".

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.