Ludnica nakon završenog meča u Bakuu: "Ide vlak, ide vlak, ide vlak..."

Veliko slavlje Željezničara

Ludnica nakon završenog meča u Bakuu: "Ide vlak, ide vlak, ide vlak..."

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara pobijedili su u Bakuu Dinamo Minsk sa 2:1 i tako se plasirali u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Željezničar je u dalekom Azerbejdžanu gostovao bjeloruskom velikanu, kojem su se davale velike šanse za prolaz nakon 2:2 na Grbavici.

Međutim, tim Nermina Bašića napravio je podvig i slavio sa 2:1. Sarajevski tim je poveo autogolom Sachivka u finišu prvog dijela i to nakon dobrog prodora Jašarevića po lijevoj strani.

Amoah je u 51. minuti mogao sve da riješi, no golman Makavchik ga je zaustavio, a stigla je kazna u 63. minuti kada je Mulalić nespretnom reakcijom faulirao jednog igrača Dinama, pa je Sedko s 11 metara vratio stvari na početak.

U tim trenucima izgledalo je da je Dinamo dobio krila, da je fizički spremniji, Plavi su pali, no uspjeli su u 78. minuti doći do pobjede. Opet Jašarević prolazi, vraća loptu, a Krpić zabija za pobjedu.

Ekipa sa Grbavice će u narednom kolu igrati sa azerbejdžanskim Neftcijem.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, trener Željezničara Nermin Bašić je dostao emotivno pokraj terena čekao da sudija odsvira kraj meča, a onda je uslijedilo veliko slavlje igrača i stručnog štaba gostiju iz Sarajeva.

"Ide vlak, ide vlak, ide vlak...", pjevali su raspoloženi igrači Željezničara koji su slavili veliki trijumf u Evropi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semirM
Gledajuci kako slave same suze idu...ŽELJO DO GROBA !!!!
3 0
papagaj
Bravo Željoooooo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti