Bašić nije krio oduševljenje nakon pobjede: "Velika pobjeda, pripreme počinjemo već u avionu"

Trener FK Željezničar

Bašić nije krio oduševljenje nakon pobjede: "Velika pobjeda, pripreme počinjemo već u avionu"

Midhat Šljivak

Željezničar se plasirao u 2. pretkolo Konferencijske lige nakon što je večeras u Bakuu pobijedio Dinamo Minsk s 2:1. Trener Plavih Nermin Bašić presretan je zbog prolaska dalje i najavljuje da se za narednog rivala Neftchi priprema već u avionu za Sarajevo.

Nermin Bašić je veoma zadovoljan zbog velikog rezultata i pobjede nad Dinamom iz Minska. Oduševljenje nije krio na press konferenciji nakon meča.

"Čestitam ekipi. Taktiči smo odigrali jednu fenomenalnu utakmicu. Pogodili smo s određenim izmjenama i promjenom formacije. Zaustavili smo im sve ideje koje je Dinamo Minsk imao", započeo je press konferenciju Bašić.

"U prvom meču smo igrali jako dobro, ali nismo imali sreće. Danas nas je nagradilo. Ovo je velika pobjeda za Želju i za moju domovinu Bosnu i Hercegovinu", istakao je trener FK Željezničar.

"Mi se već u avionu pripremamao za novog protivnika. Drago nam je što smo navijačima poklonili još jednu evropsku utakmicu".

Oglasi

"Jako lijep je grad Baku.Drago mi je što ćemo se vratiti tu. Imamo već informacija o protivnicima, radili smo određene analize. Imamo dosta informacija. Želimo da uživamo, nemamo nikakav imperativ. Neftchi je jako ozbiljan i stabilan klub."

Problem Plavima su duga putovanja. Bašić ipak ističe kako će njegov tim biti spreman za novi spektakl.

"Nećemo skoro ni spavati. Umorni smo i teško ćemo regenerirati ekipu. Gledali smo im utakmice na turniru u Rusiji. Bit će to jako zahtjevan protivnik. Nećemo se unaprijed predati, bit ćemo hrabri i želim da Željo odigra dvije spektakularne utakmice."

Željezničar je vrlo rano ostao bez Edina Cocalića. Ipak, Bašić je imao rješenje u Draženu Dubačkiću.

"Cocalić se žalio na povredu lista i aduktora i danas se sastavilo. Izdržao je koliko je mogao. Mi smo jedino i nema veze ko igra. Dečko iz Prve lige FBiH je odigrao fenomenalno. Bili smo hrabri, pogotovo u prvom poluvremenu

"U nastavku smo poduplali bokove i to je jako dobro izgledali na terenu. Taktika je ključ. Njom smo nadoknadili fiziku. Čestitke svakom igraču. Želim Želju kao što je Dženo Haračić danas igrao kao da mu je za života".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Danas niste vidjeli sve. Taktički smo veoma fleksibalni i igrali smo tri sistema. Imamo još iznenađenja u rukavima i očekujte iznenađenje. U fazi smo prilagođavanja, odigrali smo samo tri pripremne utakmice. Adoptiramo se na protivnicima. Željo je na početku stvaranja jednog sistema i trajat će to dosta vremena. Kad pobjeđuješ sve je lakše", poručio je trener Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Sad pozdravljam sve one koji su kritikovali Basica, zapusio vam je usta svimaa. . Volim te Zeljeznicare
5 0
Spreco
Ćestitke
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti