Užasna noć za Bordo momke

Navijači Sarajeva bijesni nakon ispadanja - "Uprava napolje" i "Mirza odlazi" odjekuju Koševom

Midhat Šljivak

Sarajevo nažalost neće igrati u 2. pretkolu Konferencijske lige. Torpedo Kutaisi je nakon penala (4:2) eliminisao Bordo tim za tugu na Koševu. Nakon meča s tribina se čulo 'Uprava odlazi' i 'Mirza odlazi'.

FK Sarajevo imalo je sve u svojim rukama do sudijske nadoknade. Imao je tim Mirze Varešanovića prednost od 1:0 i prolaz dalje, ali su primili gol u nadoknadi za 1:1 i odlazak u produžetke, a potom i penale.

Nažalost, Bordo tim je loše šutirao. Promašena su dva penala (Ikić, Beganović), pa je Torpedo prošao dalje.

Nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka, očekivano, dva različita raspoloženja. Domaći tuguju, gosti slave, a navijači Sarajeva iskazuju nezadovoljstvo.

Čim je sudija odsvirao kraj i kako su igrači krenuli ka svlačionicama s tribina su se čuli povici protiv trenera Varešanovića i uprave kluba.

"Uprava, napolje!" i "Mirza odlazi", poručili su navijači FK Sarajevo.

Veliko  je ovo razočaranje za Bordo navijače i teško da će oprostiti treneru i upravi kluba još jedan neuspjeh na evropskoj sceni.

Podsjetimo, u prvom meču u Gruziji Bordo tim je bio mnogo bolji rival, ali je utakmica završena rezultatom 2:2. I večeras su promašili svoje šanse, pa je kazna stigla u nadoknadi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Torpedo će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv kazahstanskog Aktobea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.