Sarajevo je već slavilo prolaz, a onda hladan tuš na Koševu - idemo u produžetke

Sarajevo je već slavilo prolaz, a onda hladan tuš na Koševu - idemo u produžetke

Edmir Škorić

FK Sarajevo i Torpedo na Koševu igraju revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige. Sekunde su bh. predstavnika dijelile od drugog pretkola, ali...

Sarajevo nije briljiralo u prvih 45 minuta, ali je golom Almedina Ziljkića u 12. minuti steklo značajnu prednost.

U nastavku je bilo "more" šansi za izabranike Mirze Varešanovića, ali kada sve to već nije iskorišteno, Gruzijci u nadoknadi dolaze do 1:1. S obzirom da je bilo 2:2 u prvoj utakmici, a ne vrijedi pravilo gola u gostima, idemo u produžetke.

Gigauri se lijepo snašao nakon prekida i glavom pogodio, Šahinović nije imao šanse...

Nakon Zrinjskog, koji je u utorak na penale izbacio Urtaru u 1. pretkolu Lige prvaka, drama i večeras na Koševu.

Čeka nas još pola sata igre, a nisu isključeni ni penali. Kako god, vjerujemo da će na kraju ipak Sarajevo slaviti i da će osigurati nova dva meča u Evropi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ko pobijedi u spomenutom duelu, već u četvrtak će igrati protiv kazahstanskog Aktobea.

Podsjetimo da je ranije danas Željezničar u Bakuu savladao Dinamo Minsk sa 2:1 i tako prošao u drugo pretkolo, gdje ga očekuje duel sa Neftčijem.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Sramota zaista. Vrijeme je Varešanoviću. Navijam za Zrinju, ali sam tužan kad bilo koji naš klub zbog ovakvog vođenja ispadne iz lige.
1 0
zgembo.popuslic
E moji pitari opet ste se uzdigli bez potrebe, nikako da naucite. Sve i da prodjete ova igra je ocajna s obzirom na tolika silna pojacanja i potrosene pare
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi