Iz Torpeda na Koševo stigli prepuni samopouzdanja i jasnom porukom: "Sutra ćemo pobijediti Sarajevo"

Revanš meč prvog pretkola Konferencijske lige

Iz Torpeda na Koševo stigli prepuni samopouzdanja i jasnom porukom: "Sutra ćemo pobijediti Sarajevo"

Endin Čaušević

Sarajevo i Torpedo sutra na Koševu igraju revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige, a pred sutrašnji meč gosti iz Gruzije održali su press konferenciju na kojoj se novinarima obratio trener Steve Kean.

U prvoj utakmici koja se igrala u Kutaisiju prošlog četvrtka nije bilo pobjednika jer je rezultat bio 2:2, te ćemo putnika u drugo pretkolo Konferencijske lige saznati nakon sutrašnjeg okršaja na najvećem bh. stadionu.

Gosti iz Gruzije u Sarajevo su doputovali jučer, a večeras će odraditi i posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

Prije službenog treninga Torpeda održana je i press konferencija ovog kluba, a prisutnim novinarima na stadionu Koševo obratio se Steve Kean.

"Lijepo je biti ovdje, odlično su nas dočekali. Što se tiče prve utakmice nismo je dobro počeli, ali smo dobro završili prvo poluvrijeme. Bili smo zadovoljni kako smo igrali u drugom poluvremenu. Znamo da nas očekuje paklena atmosfera ovdje i nadam se da možemo cijeli meč odigrati onako kako smo odigrali finiš prvog i drugo poluvrijeme u prvom meču", počeo je Kean i nastavio.

Oglasi

"Imamo veliko samopouzdanje da možemo ovdje ostvariti pobjedu, znamo da će biti teško, ali smo uvjereni da to možemo uraditi".

Nakon toga osvrnuo se i na atmosferu sutra jer zna da će Sarajevo s tribina imati veliku podršku.

"Svjesni smo šta nas čeka. Cilj je da ignorišemo buku što više budemo mogli i to stalno govorim igračima. Da ostanemo 100% fokusirani na posao koji moramo da uradimo, imamo dobru ekipu koja napreduje iz dana u dan. Sarajevo je sigurno analiziralo našu igru i znaju sada koliko smo dobra ekipa. Bit će buke, atmosfera će biti sigurno fantastična, ali to vidim kao kao pozitivnu stvar. Ako budemo igrali izbliza dobro kao drugo poluvrijeme prvog meča uvjeren sam da možemo nešto dobro napraviti".

Analizirali ste sigurno igru iz prve utakmice, je li vas nešto iznenadilo u igri Sarajeva?

"Da budemo brutalno iskreni Sarajevo je bilo mnogo bolje prvih 20-25 minuta prvog meča, ali kada smo promijenili ritam mi smo bili dosta bolji na terenu. Ne mislim ni da će sutra biti nekih iznenađenja, oba tima znaju sada šta mogu da očekuju jer smo mi njih analizirali, ali i oni su nas. Nema iznenađenja jer se sada dobro poznajemo".

Oglasi

"Sarajevo u veznom redu igra dosta dobro čime čine boljim i napad. Mislim da je cilj da dominiramo na sredini kao u prvom meču čime ćemo minimizirati napade Sarajeva. U veznom redu je glavna borba i ako ih tu uspijemo nadmudriti mislim da možemo nešto napraviti".

Pored trenera Keana na press konferenciji bio je i kapiten ovog tima Merab Gigauri.

"Sarajevo je dobra ekipa, šanse su 50-50. Došli smo da pobijedimo, bit će teško, ali ćemo da pobijedimo", rekao je Gigauri na početku, a zatim se osvrnuo na igru Sarajeva iz prve utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Kao što je trener rekao Sarajevo je u prvih 25 minuta bilo dosta bolje od nas, ali smo našli snagu i uspjeli da to izdržimo i preuzmemo kontrolu na terenu. Odigrali smo sjajan meč, posebno u drugom poluvremenu".

Podsjećamo, utakmica između Sarajeva i Torpeda igra se sutra s početkom u 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VrbaskaBanovina
Ma gazi male njanje. Aj torpedo
0 1
Arnel925
Ja ne znam koju je ovaj trener gledao utakmicu. Jeli možda misli da vodi Real Madrid
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi