FOTO: T. Hebib

Publika položila ispit, ali...

Koševo daleko ispred svih: Samo je jedna utakmica Lige prvaka bila gledanija

Haris Zilić

FK Sarajevo je razočarao navijače i oprostio se od Evrope već u prvom prektolu konferencijske lige. Bolji od Bordo tima bio je gruzijski Torpedo Kutaisi nakon boljeg izvođenja penala.

Regularni dio završen je rezultatom 1:1, a Sarajevo je imalo prednost od 1:0 do 91. minute kada Gruzijci stižu do poravnanja.

U ukupnom zbiru bilo je 3:3, jer je prvi meč završen 2:2 i otišlo se u produžetke.

U produžecima nije bilo promjene rezultata, a onda na penalima sigurniji su bili fudbaleri Torpeda za veliko slavlje.

Meč je odigran u fenomenalnoj atmosferi stadiona "Asim Ferhatović Hase" koji je sinoć bio ubjedljivo najposjećeniji u utakmicama Konferencijske lige.

Prema zvaničnim podacima UEFA-e na stadionu je bilo 19.744 gledatelja, a recimo drugi najgledaniji duel u četvrtak bio je meč Vllaznie i Linfielda kojeg je pratilo 6.000 navijača.

Računajući i utkamice prvog pretkola Lige prvaka odigrane ove sedmice, Koševo je bilo drugi najposjećeniji stadion. Više navijača bilo je samo na meču prvog pretkola Lige+ prvaka između Maccabi Haife i Hamruna ukupno 29.000.

Nažalost, navijači su Koševo napustili razočarani, a FK Sarajevo je tako na loš način otvorilo novu sezonu gdje imaju velika očekivanja.

Svakako jedan od ciljeva je bilo i što dalje dogurati u Evropi, ali zaustavljeni su odmah na prvoj prepreci.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Torpedo Kutaisi će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv kazahstanskog Aktobea.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.