Navijači Sarajeva bijesni nakon ispadanja - "Uprava napolje" i "Mirza odlazi" odjekuju Koševom

Užasna noć za Bordo momke

Navijači Sarajeva bijesni nakon ispadanja - "Uprava napolje" i "Mirza odlazi" odjekuju Koševom

Midhat Šljivak

Sarajevo nažalost neće igrati u 2. pretkolu Konferencijske lige. Torpedo Kutaisi je nakon penala (4:2) eliminisao Bordo tim za tugu na Koševu. Nakon meča s tribina se čulo 'Uprava odlazi' i 'Mirza odlazi'.

FK Sarajevo imalo je sve u svojim rukama do sudijske nadoknade. Imao je tim Mirze Varešanovića prednost od 1:0 i prolaz dalje, ali su primili gol u nadoknadi za 1:1 i odlazak u produžetke, a potom i penale.

Nažalost, Bordo tim je loše šutirao. Promašena su dva penala (Ikić, Beganović), pa je Torpedo prošao dalje.

Nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka, očekivano, dva različita raspoloženja. Domaći tuguju, gosti slave, a navijači Sarajeva iskazuju nezadovoljstvo.

Čim je sudija odsvirao kraj i kako su igrači krenuli ka svlačionicama s tribina su se čuli povici protiv trenera Varešanovića i uprave kluba.

Oglasi

"Uprava, napolje!" i "Mirza odlazi", poručili su navijači FK Sarajevo.

Veliko  je ovo razočaranje za Bordo navijače i teško da će oprostiti treneru i upravi kluba još jedan neuspjeh na evropskoj sceni.

Podsjetimo, u prvom meču u Gruziji Bordo tim je bio mnogo bolji rival, ali je utakmica završena rezultatom 2:2. I večeras su promašili svoje šanse, pa je kazna stigla u nadoknadi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Torpedo će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv kazahstanskog Aktobea.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Spreco
Torpedo torpediro Torpeda. Sarajevski grlati bjedluk. Ne mogu u čaršiji bit najbolji, a hoće u državi hahahahaha
5 0
Ecosport
Kako ih je debeli Mirvic kupio ovim pranjem para i dovođenjem kvazi igrača. Svi pohrlili tamo. I neka su, da ih je bog do došlo još 20 hiljada, samo da ih što više plače. Karma je čudo, vraća vam se svaka nepravda koju radite. Vraća vam se bahatost, nadmenost. Najufuraniji ste, a najlosiji. Želim vam još puno godina postojanja i sramoćenja.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti