Varešanović razočaran, odgovornost je preuzeo na sebe

Nakon poraza od Torpeda

Varešanović razočaran, odgovornost je preuzeo na sebe

Haris Zilić

FK Sarajevo je imalo šokantnu noć. Bordo tim je eliminisan u prvom pretkolu konferencijske lige od gruzijskog Torpeda iz Kutaisija nakon penala.

Teška i bolna noć sigurno za igrače Sarajeva pred 20.000 svojih navijača koji su večeras pratili susret na Koševu.

Po završetku meča održana je press konferencija, a prvi je viđenje utakmice dao trener goastiju Steve Kean.

"Atmosfera je bila sjajna, spremili smo se mentalno za ono što nas čeka. Sarajevo je bolje otvorilo meč, a meč je bio fizički zahtejvan. Vjerovali smo do kraja meča da možemo na kraju slaviti", rekao je Kean.

Nakon toga riječ je imao starteg Sarajeva Mirza Varešanović.

Oglasi

"Hvala divnoj publici, nažalost nismo uspjeli proći. Prvo poluvrijeme nismo mogli da uspostavimo našu igru, da kontrolišemo, uzeli su nam našu igru. Nismo mogli doći do igre koju smo imali na prirpenim utakmicama2, rekao je Varešanović i nastavio:

Imali smo dvije šanse u nastavku te onda sedam - osam minuta ofanzive i primimo gol iz prekida. Bili smo bolji u prekidima, opasniji, ali nismo iskoristili."

Nije krio razočarenje.

"Prvi sam razočaran, očekivali smo prolaz i vjerovali u sebe. Vjerovali smo da imamo kvalitet i znanja za to, ali i znali smo da oni nisu naivni."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Penali su bili zadnje što su željeli.

"Kao da smo se bojali greške, a voljni momenat je bio na nivou. Nismo željeli penal seriju, ali to je tako. Nismo čuvali vodstvo, nismo se tako dogovorili. Ja sam odgovoran i preuzimam sve na sebe."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celicni45
Preuzimam na sebe ali mi ne pada na pamet dati ostavku. Copy/Paste Faruk Hadžibegić.
6 0
user1660808179
Idu sad posjete od 1250 ljudi sa redarima na lavoru navijači na baterije a na Grbavici 7000 prosjek....PUCAJU ČIREVI
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi