Foto: Screenshot/YouTube/FK Sarajevo

Navijači je podsjetili na ono što je javno izjavila

Hoće li Ajla Alimanović ispuniti obećanje dato u decembru prošle godine i dati ostavku?

Endin Čaušević

FK Sarajevo sinoć je šokantno ispalo već u prvom pretkolo Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda koji se nakon penala plasirao dalje. Koševo se orilo nakon meča skandiranjima "Uprava napolje" i "Mirza odlazi", a navijači se sada pitaju da li će direktorica Ajla Alimanović ispuniti obećanje koje je dala krajem prošle godine.

Bordo klub je imao ulogu favorita u sinoćnjem okršaju protiv Torpeda, a nakon remija u Gruziji činilo se da će Sarajevo u revanšu pred svojim navijačima bez većih problema uspjeti da se plasira dalje.

Međutim, to se nije desilo jer je Torpedo uspio da šokira bh. klub i nakon penala ode u drugo pretkolo. Sarajevo je vodilo sa 1:0 golom Ziljkića, no hladan tuš stigao je u 91. minuti kada je Gigauri izjednačio i odveo utakmicu u produžetke.

Na kraju je Torpedo poslije penala uspio da dođe do pobjede i plasmana dalje, a na Koševu su se po završetku meča orila skandiranja "Uprava napolje" i "Mirza odlazi".

Poznato je da je Sarajevo bilo bez podrške onih najvatrenijih navijača i u sinoćnjem meču zbog bojkota Hordi zla. Bojkot traje već mjesecima, a Horde zla ne dolaze na domaće mečeve dok su Ajla Alimanović i Mirza Varešanović u klubu i trenutno njihovog gnjeva pošteđen je samo investitor Ismir Mirvić.

Najvatreniji navijači Sarajeva su već mjesecima u "ratu" protiv Ajle Alimanović i Mirze Varešanovića i nije iznenađenje što su nakon sinoćnjeg šokantnog ispadanja iz Evrope pozvali ovaj dvojac da napuste klub.

Društvenim mrežama kruži i izjava koju je direktorica FK Sarajevo dala 29. decembra prošle godine kada je odgovarala na pitanje navijača koja je sama birala i sebi postavljala u jednom od najkomičnijih medijskih igrokaza prethodne godine.

Naime, jedno od pitanja bilo je: "Šta će se desiti ako Sarajevo ni ovaj put ne izbori Evropu i ko će snositi posljedice", a Alimanović je, između ostalog, obećala da će u slučaju izostanka rezultata ona snositi odgovornost.

"Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu, svi trebamo snositi odgovornost, prva ja. Nije se cilj samo kvalifikovati, nego ostvariti dobar rezultat u Evropi. Ako se ciljevi ne ostvare, onda Uprava napolje", kazala je Alimanović tada, a taj dio pogledajte u videu ispod od 51:00.

Naravno, nakon sinoćnje utakmice ova izjava se ponovo našla u centru pažnje navijača kluba s Koševa koji su odlučili da podsjete direktoricu Sarajeva upravo na ono što je izjavila 29. decembra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo taj dio izjave navijači Sarajeva su prije nekoliko mjeseci lijepili blizu prostorija kluba kako bi Alimanović podsjetili na ono što je izjavila i poručili da oni to neće zaboraviti i da će čekati prvu priliku da to ponovo vrate u žižu interesovanja, a upravo je to ono što su uradili odmah nakon sinoćnjeg meča.

   Fotografija koju navijači Sarajeva dijele po društvenim mrežama nakon sinoćnjeg poraza od Torpeda i ispadanja iz Evrope.

Pozivaju je da ispuni svoje obećanje i preuzme odgovornost, odnosno da napusti klub. Da li će Alimanović ispuniti obećanje koje je dala jasno i glasno sigurno je da ćemo saznati već u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.