Provokacije Torpeda na Instagramu i poruka koja izaziva bijes navijača Sarajeva!

Slave plasman dalje

Provokacije Torpeda na Instagramu i poruka koja izaziva bijes navijača Sarajeva!

Endin Čaušević

Sarajevo je imalo ulogu favorita u sinoćnjem revanšu na Koševu i fantastičnu podršku s tribina, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Mirze Varešanovića da na kraju dođu do pobjede.

Bordo klub je odlično otvorio meč i poveo već u 12. minuti golom Almedina Ziljkića, no kada se činilo da Sarajevo ide u drugo pretkolo i da je sve riješeno Torpedo je zabio gol za 1:1 i odveo meč u produžetke.

Junak je bio kapiten Gigauri koji je nakon centaršuta Arabidzea uspio da poravna rezultat u 91. minuti i ostavi Torpedo u životu.

U produžecima nije bilo promjene rezultata iako je Sarajevo imalo nekoliko dobrih prilika, a pitanje pobjednika riješeno je nakon penala.

Junak u penal seriji bio je gostujući golman Kljajić koji je odbranio dva penala, te je najzaslužniji što je na kraju Torpedo došao do pobjede i plasmana u drugo pretkolo ovog takmičenja.

Oglasi

Gruzijci su na terenu Koševa proslavili veliku pobjedu protiv Sarajeva, a čak su i odlučili da provociraju bordo klub i njihove navijače objavom na Instagramu.

Naime, Torpedo je na zvaničnom Instagram profilu objavio fotografiju strijelca gola koji je utišavao navijače Sarajeva kada je izjednačio na 1:1, a poslali su i zanimljivu poruku.

"Da, da, da! Sarajevo je crno-bijelo! Igramo protiv Aktobea u narednoj rundi", navodi se u objavi Torpeda.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Za Gruzijce je ovo sigurno itekako ogroman korak i rezultat jer su svi očekivali da će se Sarajevo bez problema plasirati u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Međutim, za igrače Torpeda je to očito bila samo dodatna motivacija što su i pokazali u ovom dvomeču protiv bh. kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ebem im sve pod zemljom da bogda vas rusija sravnila sa zemljom ko mariupolj
0 3
Ecosport
Torpedo KutaRiši: Veni Vidi Vici..... Najavili ljudi pred utakmicu i odradili pos'o. Vozdra.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti