FOTO: EPA

Možda i završi sa Kataloncima

Mladi veznjak jednostavno nema mjesta u Barceloni, spremna je nova posudba

Haris Zilić

Barcelona u svom rosteru ima dosta mladih fudbalera, a neki se teško mogu izboriti za pozicije u prvom timu katalonskog giganta. Tu sudbinu dijeli i 21-godišnji Nico Gonzalez.

Pomenuti fudbaler je igrač sredine terena, skupio je i osam nastupa za U21 selekciju Španije, ali u Barceloni mu ne ide najbolje.

Prošle sezone proveo je posudbi u Valenciji, vratio se ovo ljeto na Nou Camp i sada mu se smiješi nova posudba.

Navodno protugalski Porto želi Gonzaleza na posudbu, a španski mediji pišu kako su i voljni otkupiti ugovor naredno ljeto ako sve strane budu zadovoljne.

Gonzalez ima ugovor o 2026. godine i vrijednost od deset miliona eura pa nije isključeno da Barcelona šta i zaradi na fudbaleru koji se očigledno ne uklapa u filozfiju igre.

Prošao je sve omladinske selekcije Barcelone gdje je pružao odlične partije.

Na ljeto 2021. godine potpisao je i profesionalni ugovor sa Barcelonom.

Nakon toga krenule su selidbe, prvo u Barcelonu B pa zatim i pomenutu Valenciju.

U karijeri je skupio 104 profesionalne utakmice, upisao pet golova i dodao šest asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Barcelonei Valencije u La Ligi je u dvije sezone skupio 53 nastupa, ali većinom su to bili nastup u dresu Valencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.