Igra za velikog rivala, a sinoć priznao da voli Barcu - Već jutros je prekrižen za sva vremena

Oskrnavljena mu plaketa

Igra za velikog rivala, a sinoć priznao da voli Barcu - Već jutros je prekrižen za sva vremena

Midhat Šljivak

Portugalski fudbaler Joao Felix (23) priznao je jučer kako je veliki navijač Barcelone. Njegove riječi razbjesnile su navijače Atletico Madrida koji su odmah jutros odlučili da ga brutalno izvrijeđaju i da unište njegovu plaketu ispred Wanda Metropolitano.

Joao Felix imao je jučer šokantno priznanje da mu je san igrati za Barcelonu i da je to tim kojeg voli.

"Volio bih da igram za Barcu. Barcelona je oduvijek bila moj prvi izbor i volio bih da dođem u taj klub. To je moj san od djetinjstva. Ako se dogodi, biće ostvarenje mojih snova", priznao je u ekskluzivnom razgovoru Fabriziju Romanu.

Očekivano, to se nije dopalo klubu s kojim je pod ugovorom - Atletico Madridu, ali ni navijačima ovog kluba.

Već jutros navijači Jorgandžija su posjetili Wanda Metropolitano stadion i oskrnavili su njegovu plaketu koja stoji ispred stadiona.

Oglasi

Njegovo ime je prekriženo od strane navijača madridskog kluba, a pored je napisana poruka 'Odlazi u Barcelonu', kao i druge uvrjedljive riječi.

Rukovodstvo Atletico Madrida odmah je poručilo portugalskom fudbaleru da ima dozvolu da ode u Barcelonu ako to zaista toliko želi, ali da će se morati ispuniti njihovi zahtjevi.

Atletico nije očekivao da će 23-godišnji fudbaler na ovakav način da uvrijedi klub za koji igra i odmah su poručili njegovom agentu Jorgeu Mendesu da dobro zna uslove pod kojim Felix može ići.

Jorgandžije su ipak spremne da ga pošalju na posudbu u Barcu uz obavezni otkup ugovora i vidjet ćemo hoće li se eventualni transfer dogoditi.

Joao Felix je u Atletico Madrid stigao 2019. godine iz Benfice u transferu vrijednom 127 miliona eura. Nije međutim blistao previše u proteklim godinama, a proteklu polusezonu je proveo u londonskom Chelseaju.

Za tim iz Madrida je odigrao 131 utakmicu i ima učinak od 34 gola i 18 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti