Priznao da želi u Barcu, navijači Atletica se brutalno osvetili, a onda je zazvonio njegov mobitel

Svjetlo na kraju tunela za Felixa?

Priznao da želi u Barcu, navijači Atletica se brutalno osvetili, a onda je zazvonio njegov mobitel

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Joao Felix izazvao je bijes navijača Atletico Madrida priznanjem da želi igrati u Barceloni i da je to oduvijek bio njegov san. Već jutros su mu navijači pokazali šta misle o takvoj izjavi, no čini se da se zaista pokazalo svjetlo na kraju tunela za Felixa.

Felix se vratio u Atletico nakon što je prethodnu polusezonu proveo na posudbi u Chelseaju, no londonski klub nije pokazao interes da otkupi njegov ugovor.

Portugalcu se u Madrid nije vraćalo, a ni u klubu nisu baš sretni zbog takvog ishoda. Poručili su mu da broj sedam ide Antoineu Griezmannu, a Felix na sve načine pokušava da napusti Atletico Madrid i ne bira sredstva da to ostvari.

Sinoć je šokirao navijače Atletica izjavom da mu je oduvijek bio san da igra u dresu Barcelone čime je klubu zabio nož u leđa. Već jutros je oskrnavljena njegova zlatna ploča na stadionu Wanda Metropolitano uz poruku: "Idi u Barcelonu ku**o".

Iako prolazi kroz vjerovatno najteži period svoje karijere čini se da Felixa ipak čeka svjetlo na kraju tunela.

Oglasi

Ugledna Marca objavila je danas da bi se Felixov san mogao ispuniti i da je Atletico Madrid dao zeleno svjetlo za njegov odlazak u Barcelonu.

Katalonci su odmah reagovali nakon Felixove izjave i krenuli u akciju, a Marca piše da bi Portugalac konačno mogao da napusti Atletico u narednim danima i da potpiše za Barcelonu.

Barcelona želi dovesti Felixa na posudbu uz obavezni otkup ugovora i trenutno pregovaraju oko detalja s Atleticom. Posudba bi Barcu koštala oko 25 miliona eura, a također bi preuzeli i punu platu koju Felix ima u Atleticu.

Na ruku im ide što je igrač javno pokazao želju da dođe u Barcelonu i s njim ne moraju ništa pregovarati, te pokušavaju trenutno na se dogovore s Atleticom oko iznosa obaveznog otkupa ugovora narednog ljeta.

Kako piše Marca Atletico traži 70 miliona eura, ali Barcelona je spremna ponuditi maksimalno 50 miliona eura. Klubovi pregovaraju, no očekuje se da bi Felix karijeru zaista mogao nastaviti u dresu Barcelone kako je priznao da mu je želja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Felixu je agent već javio za Barceloninu ponudu što mu je itekako popravilo raspoloženje, a njegova poruka bila je jasna i to je da se učini sve samo da on napusti Atletico i pređe u katalonski klub.

Također, Barcelona bi u tom slučaju morala prodati nekog od ofanzivaca, a kako stvari stoje izbor će pasti na Ferrana Torresa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi