Sjajni potpisi za Rossonere

Ono što radi AC Milan ovog ljeta može se smatrati spektakularnim

Midhat Šljivak

AC Milan je ovog ljeta odlučio prodati zvijezdu tima Sandra Tonalija u Newcastle. Rossoneri su dobili 70 miliona eura u ovom transferu i ovaj novac su utrošili veoma pametno, te su u svoje redove doveli petoricu zaista sjajnih fudbalera koji će ih koštati ukupno 99 miliona eura.

AC Milan je napravio odličan posao u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka. Rossoneri su ostali bez velike zvijezde Sandra Tonalija kojeg su prodali u Newcastle, ali dobijenih 70 miliona eura su znali dobro da iskoriste.

Ovaj novac su maksimalno uložili u pojačanja. Dodali su još gotovo 30 miliona kako bi završili određene poslove i doveli su petoricu zaista fenomenalnih igrača.

Noah Okafor iz Salzburga došao je za 13 miliona eura, Ruben Loftus-Cheek iz Chelseaja za 16, Tijjani Reijnders iz AZ Alkmaara za 20 miliona, Christian Pulišić za 22 miliona iz Chelseaja, a uskoro se završava transfer i sjanog napadača Villarreala Samuela Chukwuezea.

I sjajni Nigerijac je dogovorio dolazak na San Siru. Bit će plaćen 28 miliona eura, pa će Rossoneri u narednoj sezoni izgledati znatno drugačije, posebno kada je u pitanju napadački dio ekipe.

Tonali je bio važan kotač u ekipi Milana. Ipak, činjenica je da su doveli petoricu sjajnih fudbalera s malim ulogom zahvaljujući njegovoj prodaji i teško da će neko plakati za njim u Milanu.

Stefano Pioli će u narednoj sezoni imati zaista zanimljivu ekipu na okupu i vidjet ćemo koliko će Rossoneri moći napraviti u Seriji A i Ligi prvaka.

Podsjetimo, Milan je prošle sezone završio kao četvrti u Seriji A, a od značajnijih odlazaka iz kluba vrijedi izdvojiti odlazak Zlatana Ibrahimovića (penzija) i Brahima Diaza (Real Madrid).

Očekuje se u narednom periodu još odlazaka. Prije svega je prekrižen hrvatski ofanzivac Ante Rebić, a Pioli ne računa ni na usluge Divocka Origija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je doveo dovoljno ofanzivaca da treneru Rossonera ni ovi fudbaleri više ne trebaju, ne idu s klubom na turneju i za njih je epizoda u Milanu završena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.