Milan dobio novu desetku

Portugalac promijenio broj

Milan dobio novu desetku

Edmir Škorić

Odlaskom Brahima Diaza nazad u Madrid, ostao je upražnjen broj 10, ali ubzro je dobio novog vlasnika na San Siru.

Brahim Diaz je zamišljen kao lider u Milanu, dobio je po dolasku broj 10, ali španski reprezentativac nije previše toga pokazao. Ipak, Real ga je odlučio ovog ljeta vratiti, pa je broj 10 ostao slobodan.

Na kraju je prestižni broj pripao Rafaelu Leau, portugalskoj zvijezdi i lijevom krilu, jednom od ključnih igrača u posljednjih četiri sezone.

Od dolaska iz Lillea Leao je nosio broj 17, dok je u Francuskoj na leđima imao brojeve 7 i 14. Ranije, u Sportingu, nosio je brojeve 93, 9 i 11. Ovo je prvi put da će nositi "sveti" broj.

Ipak, treba imati na umu da su ovaj broj u Milanu svojevremeno nosile velike klupske i svjetske legende poput Clarencea Seedorfa, Ruuda Gulita, Giannija Rivere ili Zvonimira Bobana.

Oglasi

Leao je 24-godišnji napadač koji je oduševio svijet svojim prodorima i golovima u dresu Milana s kojim je osvojio Scudetto, a potom igrao i polufinale Lige prvaka prošle sezone.

PSG je želio dovesti Portugalca, ali on je na kraju produžio ugovor s Milanom do ljeta 2028. godine. Po sezoni će, počevši od ovog ljeta, zarađivati pet miliona eura, plus bonuse, a klub je postavio odštetnu klauzulu od 175 miliona eura za klubove koji bi ga eventualno željeli kupiti.

Imao je Portugalac boljih finansijskih ponuda na stolu. Ipak, odlučio se za ostanak na San Siru gdje je apsolutni miljenik navijača italijanskog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za njega se predviđa da bi u budućnosti mogao dodatno eksplodirati i postati jedan od najboljih ofanzivaca svijeta i vidjet ćemo hoće li se to zaista dogoditi.

Za reprezentaciju Portugala je na 19 mečeva postigao tri gola. Igrao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru i bez ikakve sumnje biće jedna od glavnih uzdanica Portugala u budućnosti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi