Legenda AC Milana voli Juventus - "Rossoneri su porodica, ali zaljubljen sam u Juve"

Pošteno

Legenda AC Milana voli Juventus - "Rossoneri su porodica, ali zaljubljen sam u Juve"

Midhat Šljivak

Legendarni liberijski napadač George Weah priznao je kako je oduvijek zaljubljen u torinski Juventus iako je pet godina proveo u redovima velikog rivala Milana. Ovo je saopštio nakon što je njegov sin Timothy potpisao za torinskog velikana.

George Weah važio je za jednog od najboljih napadača 90-ih godina prošlog stoljeća. Proglašen je za najboljeg na svijetu 1995. godine, a briljirao je u dresu Monaca, PSG-a i AC Milana.

Iako je pet godina proveo u dresu Rossonera nekadašnji napadač, a sada predsjednik Liberije, otkriva da je oduvijek volio velikog rivala Juventus.

"Nikad nisam krio svoju ljubav prema Juventusu, pa čak ni kada sam igrao u Milanu, koji mi je druga porodica i važan dio mog života, odmah nakon Monaca", rekao je Weah i dodaje:

"Ali, zaljubljen sam u Juventus. Zaljubio sam se dok je Platini igrao i tu nema pomoći", istakao je Weah.

Oglasi

Njegov sin Timothy nedavno je potpisao za torinskog giganta. Došao je iz Lillea za nešto više od 11 miliona eura i George će sada još više bodriti Bianconere.

"Moj sin je već pokazao da zna igrati. Drugačiji je igrač od mene i znat će da se predstavi javnosti. Mlad je i uvjeren sam da će ostaviti trag. Zaista se nadam da će tako biti. Presretan sam što je potpisao za Juventus."

Podsjetimo, legendarni George Weah je na veliku scenu stupio 1988. godine u dresu Monaca, a među Kneževima je proveo četiri godine.

Uslijedio je potom odlazak u PSG i nagrada za najboljeg igrača svijeta 1995. godine, a zatim i odlazak u AC Milan gdje se zadržao do 2000. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Završnu fazu karijere proveo je u Chelseaju, Manchester Cityju, Marseilleu i Al Jaziri, gdje se oprostio 2003. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi