Nakon ispadanja od Torpeda

Kraj saradnje između FK Sarajevo i Mirze Varešanovića! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Nakon ispadanja od gruzijskog Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige, Mirza Varešanović više nije trener FK Sarajevo. Došlo je do sporazumnog raskida saradnje. 

FK Sarajevo je nakon dovođenja zvučnih imena i odlično odrađenih priprema (četiri pobjede u četiri utakmice), ušao s mnogo očekivanja u novu sezonu.

Prve zvanične utakmice bile su one u prvom pretkolu Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija, no epilog je bio razočaravajući - ispadanje nakon penala i ukupnog rezultata 3:3.

Kako to obično biva, prvi glavom plaća trener, a tako je bilo i u ovom slučaju i Mirza Varešanović nije više trener FK Sarajevo.

"FK Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe.

Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere", objavio je FK Sarajevo.

Jasno je da bi ovo mogao biti veliki problem za FK Sarajevo, jer je Varešanović s ekipom prošao pripreme i sklopio tim, a sada će novi trener stići i morati nastaviti gdje je njegov prethodnik stao.

Gledajući igrački kadar, Sarajevo je uz Zrinjski najveći kandidat za titulu, a posebno uzimajući u obzir da će Zrinjski odigrati još minimalno šest, a nadamo se i 12 utakmica u Evropi. 

Što se tiče Mirze Varešanovića, najvatreniji navijači su i ranije tražili njegovu smjenu, iako je klub iz teške situacije uspio odvesti u Evropu prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako Varešanović nakon 17 utakmica završava svoj drugi mandat na klupi FK Sarajevo. Prethodno je bio trener ovog tima između aprila 2010. i juna 2011. godine kada je vodio 44 utakmice. 

Bio je Varešanović i sportski direktor FK Sarajevo od juna 2004. do februara 2006. godine, a tada je Sarajevo za vrijeme njegovog mandata osvojilo Kup BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.