Karte rasprodate

Evropa će ponovo zapamtiti Grbavicu

Midhat Šljivak

FK Željezničar u četvrtak će od 21 sat na stadionu Grbavica ugostiti azerbejdžanski Neftchi u susretu 2. pretkola Konferencijske lige. I ovog puta karte za meč su planule i ponovo se sprema istinski spektakl.

Željezničar u četvrtak na Grbavici čeka Neftchi iz Azerbejdžana, a u ovom meču Plavi će ponovo imati ogromnu podršku s tribina.

Ulaznice za meč 2. pretkola Konferencijske lige danas su zvanično rasprodane i u četvrtak će i igrači Neftchija vidjeti šta znači grotlo Grbavice.

Prethodno su to vidjeli mnogi. Posljednji su navijače Željezničara upoznali igrači Dinamo Minska koji su nestali s terena kada je u finišu meča kompletan stadion zagrmio navijajući i ispustili su dva gola prednosti.

Scene iz tog meča obišle su Evropu. Grbavica je bila u centru pažnje i nema dileme da navijači sarajevskog velikana spremaju još jedan spektakl.

Utakmica Željezničar - Neftchi igra se u četvrtak od 21 sat. Glavni sudija ovog meča je Estonac Juri Frischer, a pomoćnici su mu Neeme Neemlaid i Sander Saga. Četvrti sudija je Kevin Kaivoja.

FK Željezničar saznao rivala ukoliko prođe Neftchi: Da li će Plavi put Turske?

Plavi s Grbavice jučer su saznali ime potencijalnog rivala u 3. pretkolu. To je pobjednik dvomeča Bešiktaš - Tirana.

Prvi meč bi se igrao u Turskoj ili Albaniji, 10.augusta, a revanš sedam dana kasnije.

Podsjetimo, FK Željezničar je u prvom pretkolu bio bolji od Dinama iz Minska, a sada će tražiti novi uspjeh.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kladionice u prvom meču kao blagog favorita vide FK Željezničar i nadamo se da će manja kvota svakako i proći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.