Kad novac postane važniji od ljubavi: Takvi i ne zaslužuju u četvrtak doći na Grbavicu

Prodaja ulaznica na internetu

Kad novac postane važniji od ljubavi: Takvi i ne zaslužuju u četvrtak doći na Grbavicu

Edmir Škorić

Navijačka groznica vlada na Grbavici, što pokazuju ogromni redovi od jučer ujutro pred stadionom nakon što je počela prodaja ulaznica za utakmicu Željezničar - Neftchi.

Željezničar je u prvom pretkolu Konferencijske lige sa 4:3 ukupnim rezultatom izbacio Dinamo Minsk. Grbavica je protiv Bjelorusa bila krcata i lijepe slike obilazile su Evropu, a čini se da će još spektakularnije biti u četvrtak od 21 sat protiv Neftchija u prvom meču 2. pretkola trećeg po redu UEFA takmičenja.

Kada je klub otvorio vrata klupskog Shopa u nedjelju od 9:30 sati, formirana je ogromna kolona i nakon dva dana prodaje, ostalo je samo 700 ulaznica za sjevernu tribinu. Po svemu sudeći, u jutarnjima satima u utorak sve će biti rasprodano.

Cijene ulaznica su za sasvim korektne za bh. uslove, pa se tako za Jug plaćalo 7, za Sjever 15, Istok 20, a za Zapad A1 40 KM.

Sada kada je postalo jasno da su gotovo sve ulaznice "planule", nastala je panika među navijačima koji nisu stigli da kupe ulaznice za sebe, a svjesni da vjerovatno neće imati vremena da to učine.

Na Olx.ba stranici već postoji nekoliko ponuda. Jedan navijač navodi da je spreman troduplo da plati za ulaznicu.

Oglasi

Ulaznica za Istok po cijeni od čak 100 KM

Danas je također objavljen oglas sa naslovom: "Željezničar Neftchi dajem 3 Sjevera za 3 Juga", dok je još nekoliko oglasa sa upitom za ulaznice.

Također, postavljeni su i oglasi onih koji prodaju ulaznice. Tako je jedan navijač još jučer objavio da prodaje kartu za Jug po cijeni od 20 KM, a danas je jedan od navijača ili možda švercera postavio oglas u kojem za istočnu tribinu traži 60 KM, dok je ipak "pobjednik" osoba koja je prije nekoliko sati postavila oglas u kojem za kartu za Istok, koja inače košta 20, traži čak 100 KM.

Neki su ipak malo "razumniji"...

I dok je ljubav prema Željezničaru bila u prvom planu prvih dana prodaje, čini se da pojedinci pronalaze način i za zaradu.

S obzirom na to koliki interes vlada za utakmicom u četvrtak, vrlo vjerovatno da će korisnici Olx-a unovčiti ulaznice koje su na vrijeme kupili.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Neki žele na južnu tribinu i za troduplo veći novac

Utakmica Željezničar - Neftchi se, podsjetimo, igra u četvrtak od 21, a revanš je sedam dana kasnije u Bakuu. Pobjednik ovog para će u trećem pretkolu igrati protiv Tirane ili Bešiktaša.

Napominjemo da je neovlaštena preprodaja ulaznica nelegalna.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
ZeljkanZeljkan.ba
3 0
SamoSiroki
Dogovorite kupnju i polako degenek
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi