Razdor u Neftchiju pred gostovanje na Grbavici: Smijenjen predsjednik, nezadovoljni kapiten odlazi!?
Foto: Screenshot - YouTube

Dobre vijesti za Željezničar?

Razdor u Neftchiju pred gostovanje na Grbavici: Smijenjen predsjednik, nezadovoljni kapiten odlazi!?

Eldar Ganibegović

FK Željezničar za narednog protivnika u Evropi ima bakuanski Neftchi u kojem je pravi razdor ovih dana i pitanje je u kakvoj će formi i raspoloženju stići u Sarajevo.

Nakon što je s ukupnih 4:3 iz dvije utakmice Željezničar prošao Dinamo Minsk, zakazao je dvomeč protiv Neftchija u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Klub iz Azerbejdžana je na papiru favorit protiv predstavnika Bosne i Hercegovine, ali zaista ne treba čuditi ako Plave budemo gledali u trećem pretkolu.

Dok je Željezničar u velikom naletu samopouzdanja nakon izbacivanja favorizovanog Dinama, u Neftchiju stvari baš i ne idu najbolje.

Na pripremama su zaredali poraze, jedan im je nanio i Edin Džeko, a danas je zvanično za Partizan potpisao najbolji igrač ovog kluba, brazilski napadač Matheus Saldanho.

Oglasi

Tu nije kraj nevoljama Neftchija. Danas je zvanično objavljeno kako je smijenjen dosadašnji predsjednik, Kamran Quliyev, koji je na toj poziciji bio od 2018. godine.

Ubrzo nakon toga, za novog predsjednika imenovan je Farrukh Mahmudov, što je Neftchi i zvanično potvrdio.

Možda i najveći udarac za ovu ekipu je odlazak veznog igrača i kapitena tima, Emina Mahmudova. Kako prenose mediji u Azerbejdžanu, ovaj veznjak koji je i kapiten reprezentacije te zemlje, odlučio je napustiti tim zbog nezadovoljstva.

On se nalazi na spisku igrača na koje je Adrian Mutu računao za utakmicu u Sarajevu, ali vidjet ćemo da li će zaista i nastupiti.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prva utakmica Željezničara i Neftchija igra se u četvrtak, 27. jula, s početkom od 21 sat, a karata skoro da više nema. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19Blue21
Nema opuštanja, njihovi problemi nas ne interesuju. Srce na teren pa sta bude, a biće dobro aBd.
2 0
Bit ce gusto bit ce 0:2
E sad se treba cuvati pogotovo....Slazu nam duple.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi