Vladimir Weiss na press konferenciji

Trener Slovana prijeti Zrinjskom: U našoj viziji je samo prolaz dalje

Eldar Ganibegović

Trener Slovana iz Bratislave, Vladimir Weiss, govorio je na press konferenciji uoči utakmice Zrinjskog i Slovana i može se reći da itekako vjeruje svojoj ekipi, čim kaže da je u njegovoj viziji samo prolaz dalje.

Večeras se u Mostaru od 21 sat igra prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka itzmeđu Zrinjskog i Slovana iz Bratislave.

Povodom te utakmice je na press konferenciji za novinare govorio trener Slovana Vladimir Weiss i svjestan je da će Zrinjski tražiti osvetu.

Podsjetimo, u play-offu Konferencijske lige prošle sezone sastali su se isti protivnici, a Slovan je ispadanje izbjegao u 122. minuti revanša s igračem manje, pa prošao na penale.

"Bit ćemo zadovoljni s bilo kojim pozitivnom rezultatom. U svakom slučaju znamo šta nas čeka. Zrinjski nam nije nepoznanica, a ni mi njima. Šanse su 50-50", rekao je Weiss na početku izlaganja, pa dodao:

"U odnosu na prošlu godinu Zrinjski je promijenio isti broj igrača kao i mi, ali sredina i odbrana ostale su nepromijene. Također, nisu mijenjali ni sistem igre. Jaki su na lopti i imaju odličnog napadača, Bilbiju. Igraju jednostavno u napadu i moramo to zaustaviti. Zrinjski je tehnički bolji od našeg prvog protivnika Hesperangea. Oni imaju revanš na pameti, a nama je u viziji samo prolaz."

Jučer je obavljen i žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka i Evropske lige i poznati su protivnici Zrinjskog i Slovana u zavisnosti gdje nastave evropski put.

Pobjednik ovog dvomeča igrat će u trećem pretkolu protiv boljeg iz dvomeča Sheriff - Maccabi Haifa, a poraženi protiv lošijeg iz dvomeča Breidablik - Copenhagen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Stadion Pod Bijelim brijegom rasprodat je u roku 40 minuta i Zrinjski će večeras imati veliku podršku svojih navijača.

Utakmica je na rasporedu od 21 sat, a revanš u Bratislavi igra se za sedam dana i Zrinjski će, ako prođe, automatski obezbijediti najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.