Meč počinje u 21 sat

Veliko iznenađenje u sastavu Zrinjskog

Haris Zilić

Fudbaleri Zrinjskog večeras iu Mostaru graju prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka, a protivnik je prošlosezonski dužnik ekipa Slovana iz Bratislave. Susret počinje u 21 sat.

U Mostaru vlada sjajna atmosfera i svi jedva čekaju prvu od tri meč lopte koje je Zrinjski ima za grupnu fazu.

U slučaju da eliminišu Slovan, prvaci Bosne i Hercegovine bi minimalno igrali grupnu fazu Konferencijske lige.

Sigurno je da nas očekuje uzbudljiv dvomeč, a poznati su i sastavi ekipa za susret u Mostaru.

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Senić, Barišić, Memija, Ivančić, Čanađija, Stanić, Tičinović, Kiš, Ćuže.

SLOVAN: Borjan, Kashia, Bajrić, Lovat, Pauschek, Kankava, Savvidis, Tolić, Zuberu, Barseghyan, Čavrić.ž

Kao što vidimo u sastavu Zrinjskog nema Nemanje Bilbije koji će meč početi sa klupe za rezervne fudbalere.

U odnosu na dvomeč protiv Urartua, u ekipu Zrinjskog se vraćaju vrlo važni igrači poput Jakovljevića i Jukića, što dodatno može da raduje Mostarce.

Kada je u pitanju meč s Urartuom u Mostaru i ovaj sa Slovanom, jedna stvar će biti ista, a to je podrška s tribina. Karte su planule u samo četrdesetak minuta.

Suci dolaze iz Belgije. Bram Van Driessche je glavni sudija, Rien Vanyzere i Mathias Hillaert su pomoćnici, Kevin Van Damme je četvrti sudac, dok će u VAR sobi biti Lawrence Visser i Thibaud Nijssen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba naglasiti i da u ovoj utakmici neće nastupiti Juraj Kucka, jedan od najboljih igrača Slovana i to zbog crvenog kartona u prvoj utakmici, no biti će dostupan u revanšu 1. augusta u Bratislavi.

Zrinjski je jučer saznao i potencijalne protivnike u 3. pretkolu. Biti će to bolji iz dvomeča Sheriff - Maccabi Haifa, dok će u slučaju ispadanja evropski put nastaviti u Evropskoj ligi protiv poraženog iz dvomeča Breidablik - Copenhagen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.