Trener Slovana prijeti Zrinjskom: U našoj viziji je samo prolaz dalje

Vladimir Weiss na press konferenciji

Trener Slovana prijeti Zrinjskom: U našoj viziji je samo prolaz dalje

Eldar Ganibegović

Trener Slovana iz Bratislave, Vladimir Weiss, govorio je na press konferenciji uoči utakmice Zrinjskog i Slovana i može se reći da itekako vjeruje svojoj ekipi, čim kaže da je u njegovoj viziji samo prolaz dalje.

Večeras se u Mostaru od 21 sat igra prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka itzmeđu Zrinjskog i Slovana iz Bratislave.

Povodom te utakmice je na press konferenciji za novinare govorio trener Slovana Vladimir Weiss i svjestan je da će Zrinjski tražiti osvetu.

Podsjetimo, u play-offu Konferencijske lige prošle sezone sastali su se isti protivnici, a Slovan je ispadanje izbjegao u 122. minuti revanša s igračem manje, pa prošao na penale.

"Bit ćemo zadovoljni s bilo kojim pozitivnom rezultatom. U svakom slučaju znamo šta nas čeka. Zrinjski nam nije nepoznanica, a ni mi njima. Šanse su 50-50", rekao je Weiss na početku izlaganja, pa dodao:

"U odnosu na prošlu godinu Zrinjski je promijenio isti broj igrača kao i mi, ali sredina i odbrana ostale su nepromijene. Također, nisu mijenjali ni sistem igre. Jaki su na lopti i imaju odličnog napadača, Bilbiju. Igraju jednostavno u napadu i moramo to zaustaviti. Zrinjski je tehnički bolji od našeg prvog protivnika Hesperangea. Oni imaju revanš na pameti, a nama je u viziji samo prolaz."

Oglasi

Jučer je obavljen i žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka i Evropske lige i poznati su protivnici Zrinjskog i Slovana u zavisnosti gdje nastave evropski put.

Pobjednik ovog dvomeča igrat će u trećem pretkolu protiv boljeg iz dvomeča Sheriff - Maccabi Haifa, a poraženi protiv lošijeg iz dvomeča Breidablik - Copenhagen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Stadion Pod Bijelim brijegom rasprodat je u roku 40 minuta i Zrinjski će večeras imati veliku podršku svojih navijača.

Utakmica je na rasporedu od 21 sat, a revanš u Bratislavi igra se za sedam dana i Zrinjski će, ako prođe, automatski obezbijediti najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
i silniji su prijetili ..., dva puta gostovali u mostar oba puta zijanili.
0 1
Skender
Moze ih Slovan s pametnom igrom dobiti. Oni imaju vise srece nego sto su teski. Sve sto sutnu na protivnicki gol ude u mrezu. Ali i tome dode kraj.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi