Put planiran za nedjelju

Željezničar u Baku putuje vrlo rano, poznata je i satnica revanš utakmice

Eldar Ganibegović

FK Željezničar će po drugi put gostovati u Bakuu u Evropi ove sezone, ali ovaj put kod domaćeg predstavnika. Poznato je kada će Plavi na put, a otkrivena je i satnica revanš utakmice.

Sinoć je u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige FK Željezničar remizirao s azerbejdžanskim Neftchijem 2:2.

Vodili su Plavi preko Haračića i Amoaha 1:0 i 2:1, no bakuanski tim se dva puta vraćao, a drugi u 95. minuti preko Hadziyeva i izbjegao poraz.

Željezničar je u prvom pretkolu također igrao 2:2 u prvoj utakmici na Grbavici protiv Dinamo Minska, da bi u Bakuu (neutralni teren) slavio 1:2 i prošal dalje, pa neka tako bude i ovaj put. 

Poznato je kada će ekspedicija FK Željezničar put glavnog grada Azerbejdžana. Ovaj put će tamo otići dosta ranije.

Naime, put Željezničara u Baku planiran je već za nedjelju, 30. jula, a potvrđen je i termin revanš utakmice - 3. august od 19 sati.

Ukoliko se Željezničar plasira u treće pretkolo, igrat će protiv boljeg iz dvomeča Bešiktaša i Tirane. Turski tim je u prvoj utakmici slavio s 3:1.

"Ova ekipa vrijedi preko deset miliona eura, a mislim da smo bili ravnopravni. Nije samo posjed lopte ključ svega. Želim da smo disciplinirani, nisu oni imali pet zicera. Morali smo se prilagoditi tome. Vjerujem u prolaz, vjerujem da možemo i uvijek sam pozitivan. Nadam se da ćemo biti pravi na energetskom nivou, biće teško u prvenstvu poslije svega.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Danas smo odigrali evropski, dobro smo prezentovali nogomet, a vidjeli ste razlike u suđenju. Nema faulova stalno, tako treba biti i u Premijer ligi. Nismo se osramotili", rekao je između ostalog Nermin Bašić nakon sinoćnje utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.