Bašić: Ponosan sam na ekipu, dali smo maksimum, vjerujem u prolaz!

Plavi remizirali, revanš će odlučiti o tome ko će proći dalje

Bašić: Ponosan sam na ekipu, dali smo maksimum, vjerujem u prolaz!

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara remizirali su večeras protiv Neftchija na Grbavici.

Bio je to sjajan meč i na kraju 2:2, a gosti su do drugog gola došli u sudijskoj nadoknadi.

Sve je sigurno otvoreno i biće zanimljivo i u revanšu u Bakuu za sedam dana.

Svoje viđenje dao je trener Željezničara Nermin Bašić koji je ponovo dobio velike pohvale.

"Nadam se da ste uživali u ovoj atmosferi, a na ekipu sam ponosan. Nismo izgubili u Evropi, nije to mala stvar. Neftchi je kvalitetan tehnički, njihove prijateljske utakmice su rekle o njima. Mislim da je ova ekipa dala maksimum, da navijači mogu biti ponosni, a imamo aktivan rezultat.

I danas sam morao praviti neke izmjene, jako puno nas je potrošila Evropa, ali otićemo pozitivni tamo. Razočaran jesam, ali ponosan na igrače, na Želju, ovo je naš početak. Na dobrom smo putu", rekao je Bašić.

Oglasi

Kako gledate sada na šanse poslije prvog meča?

"Ova ekipa vrijedi preko deset miliona eura, a mislim da smo bili ravnopravni. Nije samo posjed lopte ključ svega. Želim da smo disciplinirani, nisu oni imali pet zicera. Morali smo se prilagoditi tome. Vjerujem u prolaz, vjerujem da možemo i uvijek sam pozitivan. Nadam se da ćemo biti pravi na energetskom nivou, biće teško u prvenstvu poslije svega.

"Danas smo odigrali evropski, dobro smo prezentovali nogomet, a vidjeli ste razlike u suđenju. Nema faulova stalno, tako treba biti i u Premijer ligi. Nismo se osramotili".

Vezni red je bio najjača karika gostiju, a odbrana nije bila na nivou. Da li to Željo može iskoristiti?

"Ne možemo mi njih staviti pod pritisak, oni imaju tri sjajna vezna igrača, a Brazilac je strašno brz. Zato je onako bilo u drugom poluvremenu. Ako oni misle da su zbog posjeda bili bolji, onda im čestitam. Oni jesu bili dominantni u posjedu, ali nisu iskreirali dovoljan broj prilika, i prvi gol su dali sretno. Drugi gol je eurogol, nije neka akcija.

Oglasi

Čestitam im, nema šta".

Da li možete odigrati utakmicu kao protiv Dinama u revanšu. Kakav je plan?

"Danas su moje taktičke mogućnosti bile na minimumu jer je nedostajao veliki broj igrača. Gasal nije bio za deset minuta, morao sam ga ubaciti. Moramo se oporaviti, to je bitno, tada možemo nešto napraviti na taktičkom nivou. Mi smo spremili dobro i za ovu utakmicu, nismo imali sreće da završimo utakmicu.

Možda je bolje što nije 2:1, naš mentalitet je poseban, sada je 2:2, te imamo veliku želju da probamo nešto napraviti. Ekipama koje vrijede tri puta više od nas postigli smo šest golova. Želim da ovo traje, trajat će minimalno sedam dana i želim da to prenesem i na prvenstvo".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kolika je mogućnost oporavka energetski? Jašarević i Amoah su morali izaći...

"Nakon završetka prvenstva imali smo tri utakmice i krenuli u Evropu. Mislim da smo se mnogo potrošili u putu za Bakuu. Nismo mi spremni na te stvari. Ne znam za Jašarevića kakva je povreda, danas je bi na 50 posto zbog temperature. Nisam htio da kukam, želio sam biti pozitivan. Željo je danas dao više od maksimuma. Da li smo sposobni regenerirati ekipu, da li imamo te tehničke stvari, vidjet ćemo. Učimo na svojim greškama, idemo sada dan prije u Bakuu, imat ćemo više vremena za odmor, bolje smo se organizovali. Neću obećavati kule i gradovi i nećemo se predati", dodao je Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semirM
Trenutno najbolji trener u BiH bez ikakve dileme....samo da ostane sto duze na kormilu i daleko ce Željo dogurati
5 2
Šta vam kaže šef biti će 5-0 sigurno hahaha
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi