Mutu govorio da nije sretan zbog remija, a video s Grbavice pokazuje da nije baš rekao istinu

Htio je ostati hladan, ali...

Mutu govorio da nije sretan zbog remija, a video s Grbavice pokazuje da nije baš rekao istinu

Endin Čaušević

Adrian Mutu sinoć je nakon remija Željezničara i Neftcija (2:2) u meču drugog pretkola Konferencijske lige izjavio da rezultatom na Grbavici nije sretan, no video koji je nastao odmah po završetku utakmice pokazuje da rumunski stručnjak baš i nije govorio istinu.

Željezničar je pred prepunom Grbavicom u fantastičnoj atmosferi imao pobjedu u rukama, ali su gosti iz Azerbejdžana u sudijskoj nadoknadi uspjeli da izjednače na 2:2.

Plavi su do prednosti došli već u 14. minuti kada je Nedim Mekić sjajno centrirao s lijeve strane, a na pravom mjestu bio je Dženan Haračić koji glavom zakucava loptu u mrežu Ivana Brkića za 1:0 i veliko slavlje na Grbavici.

No, Netfci je uspio da poravna na 1:1 u 44. minuti nakon što je Kosorić postigao autogol. Činilo se da je to konačan rezultat prvog dijela, no Grbavica je ponovo "eksplodirala" u osmoj minuti sudijske nadoknade kada Amoah zabija gol za 2:1 i novo vodstvo Želje.

Željezničar se dobro branio u nastavku meča i činilo se da će da odoli napadima Neftcija i s pobjedom dočeka revanš u Bakuu, no gosti se nisu predavali. Neftci je do 2:2 došao u 94. minuti kada je Hadzhiyev zabio eurogol nakon kornera.

Oglasi

Poslije utakmice održana je i press konferencija oba tima, a gostujući trener Adrian Mutu izjavio je kako remijem na Grbavici on nije sretan.

"Nisam sretan zbog remija, ali sam sretan zbog naše igre. Izašli smo da igramo nogomet i suprostavili smo se ekipi koja se jako dobro brani. U prvom poluvremenu smo počeli agresivno, ali zatim primili gol i nije bilo naše igre. U drugom poluvremenu smo željeli da igramo, igrali smo mirno i na kraju smo nagrađeni. Atmosfera je bila sjajna, te se nadam da će tako biti u revanšu", rekao je, između ostalog, Mutu.

No, da rumunski stručnjak i nije bio potpuno iskren pokazao je najbolje video koji je nastao odmah nakon završetka utakmice.

On je na terenu stadiona Grbavica okupio igrače kojima je čestitao što su uspjeli izbjeći poraz i vidjelo se koliko mu je gol za 2:2 značio iako on to baš i nije htio priznati nakon meča s obzirom da je Neftci imao ulogu favorita.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Željezničar je pokazao još jednom da se može suprostaviti bilo kojoj ekipi, a nadati se da će tako biti i narednog četvrtka kada se u Bakuu igra revanš utakmica ovih ekipa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijakcolonia
Pa covjek zadovoljan u momentu sto su izbjegli poraz i postigli gol u 94. minuti za izjednacenje, ali u globalu nije zadovoljan jer su ocekivali pobjedu...
2 0
Malac
Ma nema uspjeo igrati nerijeseno sa slavnim zeljeznicarom inace trostrukim prvakom evrope hahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti