Tvrde francuski mediji

Šok u Barceloni: Pedri pravi veliku izdaju!

Esmer Oštraković

Navijači i uprava Barcelone od Pedrija očekuju da bude jedan od glavnih igrača ovog kluba u narednim godinama, ali vrlo lako bi se moglo desiti da od toga ne bude ništa.

Naime, kako prenose francuski mediji, u PSG-u su se pomirili da će izgubiti Marca Verrattija, ali neće mnogo žaliti za njim.

Novi trener PSG-a Luis Enrique već je odlučio koga želi dovesti u svoju ekipu, a to je upravo mladi Pedri.

Navodno ni sam fudbaler nema ništa protiv odlaska u PSG jer bi volio ponovo sarađivati sa Luisom Enriqueom.

Barcelona ne želi da pregovara o prodaji svog "dijamanta", ali problem za njih je taj što Pedri ima otkupnu klauzulu.

Tako ga PSG može dovesti za 110 miliona eura, a tada je odluka samo na fudbaleru, da li želi ići ili ostati.

Barcelona još uvijek muku muči sa financijama i sigurno je da bi im prodaja Pedrija godila barem sa tog aspekta.

Jako blizu potpisa za PSG je još jedan igrač Barcelone, a to je Ousmane Dembele koji će nakon šest godina skoro pa sigurno napustiti ovaj klub.

Francuski reprezentativac karijeru nastavlja u PSG-u koji će do kraja mjeseca aktivirati njegovu odštetnu klauzulu vrijednu 50 miliona eura.

"Dembele je veoma blizu potposa za PSG. Sve je u veoma naprednoj fazi. 26-godišnjak ima odštetnu klauzulu od 50 miliona prije 31. jula, a ona se nakon toga povećava na 100 miliona eura", navodi RMC Sport.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako će se nakon šest godina završiti Dembeleova epizoda u Barceloni. Ona nije prošla baš najbolje jer je Francuz često bio van terena zbog povreda.

S obzirom na to da je plaćen 145 miliona eura njegov učinak nikako nije zadovoljavajući. Odigrao je 185 utakmica i postigao je 40 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.