Ousmane Dembele završio veliki transfer, čeka se zvanična potvrda

Odlazi iz Barcelone

Ousmane Dembele završio veliki transfer, čeka se zvanična potvrda

Midhat Šljivak

Ousmane Dembele jako je blizu odlaska iz Barcelone, a karijeru će 26-godišnji francuski napadač nastaviti u redovima PSG-a koji će do kraja mjeseca aktivirati odštetnu klauzulu od 50 miliona eura.

Ousmane Dembele nakon šest godina vjerovatno napušta Barcelonu. Francuski reprezentativac karijeru nastavlja u PSG-u koji će do kraja mjeseca aktivirati njegovu odštetnu klauzulu vrijednu 50 miliona eura.

"Dembele je veoma blizu potposa za PSG. Sve je u veoma naprednoj fazi. 26-godišnjak ima odštetnu klauzulu od 50 miliona prije 31. jula, a ona se nakon toga povećava na 100 miliona eura", navodi RMC Sport.

Tako će se nakon šest godina završiti Dembeleova epizoda u Barceloni. Ona nije prošla baš najbolje jer je Francuz često bio van terena zbog povreda.

S obzirom na to da je plaćen 145 miliona eura njegov učinak nikako nije zadovoljavajući. Odigrao je 185 utakmica i postigao je 40 golova.

Oglasi

Interesantno je svakako da će Dembele i njegov agent dobiti pola novca od transfera. On po dogovoru s Barcelonom ima pravo na podjelu novca od transfera 50-50.

Tako će katalonskom gigantu pripasti 'samo' 25 miliona eura, a ostatak će podijeliti agent i francuski fudbaler.

Zvanična potvrda transfera reprezentativca Francuske iz Barcelone u PSG trebala bi se desiti veoma brzo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dovođenje Dembelea je jasan znak da PSG i zvanično ne računa na usluge Kyliana Mbappea koji je isključen iz tima zbog odbijanja produženja saradnje i on će vjerovatno napustiti klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Bježe svi od prevaranata raspalih :-(
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi