Aleksandar Vukotić loše krenuo u Cvajti

Stopirao dolazak u Sarajevo zbog ponude iz Njemačke, pa na debiju dobio crveni karton

Eldar Ganibegović

Početkom ljetnog prijelaznog roka blizu dolaska u FK Sarajevo bio je sjajni defanzivac Aleksandar Vukotić, ali je sve stopirao zbog ponude iz 2. Bundeslige, gdje nije dobro počeo - dobio je crveni karton na debiju.

Aleksandar Vukotić koji je proteklih pet godina proveo u belgijskom Beverenu bio je na pragu prelaska u Sarajevo, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Srbijanski stoper koji ima i bh. papire bio je u odmakloj fazi pregovora s timom s Koševa, no ponuda iz Njemačke nije nešto što se dobija svaki dan, ali ni nešto što se odbija.

Tako je Vukotić odlučio da karijeru nastavi u popularnoj njemačkoj Cvajti gdje je potpisao za Wehen, no nije na dobar način krenuo u ovom takmičenju.

Naime, bivši fudbaler Krupe danas je po prvi put igrao u 2. Bundesligi i odmah je dobio crveni karton, odnosno dva žuta.

Wehen je u 1. kolu dočekao ekipu Magdeburga, a krajnji rezultat bio je 1:1 i domaći tim može biti zadovoljniji ovim rezultatom.

Poveo je Magdeburg golom Schulera u 29. minuti i pri rezultatu 0:1 se otišlo na odmor.

Igrala se 50. minuta kada je Vukotić zaradio žuti, a samo sedam minuta kasnije dobio je i drugi odnosno crveni karton i morao je ranije pod tuš.

Ipak, njegov tim dolazi do izjednačenja u 62. minuti preko rezerviste Prtajina, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Narednu utakmicu Wehen igra protiv Herthe 4. augusta, a Vukotić će meč u Berlinu i čuvanje Smaila Prevljaka propustiti zbog ovog isključenja danas. 

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

2. Bundesliga, 1. kolo:

Wehen - Magdeburg 1:1 (Prtajin 62'; Schuler 29')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.